RASTAVLJENE I IMAJU NEPOGREŠIV OSJEĆAJ ZA MOĆ / Financial Times: Kosor kao Merkel

Image

Ugledna njemačka novina Financial Times usporedio je Jadranku Kosor s Angelom Merkel, jednom od najmoćnijih i najuglednijih svjetskih političarki.

10.6.2011.
5:38
VOYO logo

Njemačko izdanje Financial Timesa objavio je iznimno pozitivan tekst o hrvatskoj premijerki istaknuvši njene sličnosti s Angelon Merkel. Naime, novinari i novinarke Timesa zaključili su kako su se obe političarke probile do vrha u svojim konzervativnim strankama te imaju nepogrešiv osjećaj za moć.

"Kosor ima s Merkel više zajedničkog nego što je spol: rastavljena je, probila se u konzervativnoj stranci protiv svih muških saveza i pored toga ima nepogrešiv osjećaj za moć", piše u online izdanju Financial Times Deutschland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također su pohvalili njen obračun s korupcijom i bivšim stranačkim šefom Ivom Sanaderom.

"Brojni stranački kolege osumnjičeni za korupciju morali su otići, što je 57-godišnjoj Kosor donijelo mnogo odobravanja prvenstveno među mladim Hrvatima i Hrvaticama", piše njemački dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List piše kako je Kosor i u vanjskoj politici unijela novi ton na Balkan, kojim su do sada vladali "mačo nacionalisti".

No, kako tekst nazvan "Jadranka Kosor- hrvatska Merkel" ne bi bio samo slijepo hvaljenje i stavljanje hrvatske premijerke na  pedijastal, autori teksta upozoravaju na njen pad popularnosti uzrokovan gospodarskom krizom, padom BDP-a, rastom nezaposlenosti i zaduživanjem države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali istodobno ocjenjuju kako završetak pristupnih pregovora s EU-om za Kosor nije kruna njezine karijere nego prije početak najtežeg testa. Prebrodi li tu političku oluju, sigurno će se dokazati kao umjetnica političkog preživljavanja.
"To bi bila još jedna zajednička osobina nje i Merkel, jedne od najmoćnijih političarki današnjice", zaključio je  Financial Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo