HDZ zapljeskao / 'Gdje su ministri koji su marširali u gej paradama?'

Image

U saborskim je klupama danas bilo žustro od samog početka kada su članovi HDZ-a zatražili 15-minutnu stanku zbog napada na volontere 'U ime obitelji'.

22.5.2013.
10:20
VOYO logo

Saborski zastupnici su se jutros nakon gotovo mjesec dana okupili u saborskim klupama, no odmah na početku određena je 15-minutna stanka na zahtjev HDZ-a zbog napada na volontere inicijative U ime obitelji koja sakuplja potpise za održavanje diskriminatornog referenduma s pitanjem Jeste li za to da se u Ustav unese da je brak životna zajednica muškarca i žene.

"Situacija je alarmantna. Očekivali smo da se premijer, vlada ili pučki pravobranitelj obrate te da na pojavu nasilja reagira Sabor", kazao je HDZ-ov Željko Reiner dodavši kako se takvi izljevi mržnje ne bi smjeli tolerirati.

Međutim, taj isti Reiner je opetovano 'zaboravljao' reagirati kada su napadane gay osobe ili pak kada je gošća njegove stranke Judith Reisman, koju je on srdačno dočekao i ugostio, širila opasne stavove kako su homoseksualci krivi za holokaust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reiner je, nakon stanke koju je Klub HDZ-a zatražio kako bi se očitovao o tim napadima, ocijenio da je riječ o situaciji bez presedana u hrvatskom političkom i javnom životu.

"Volontere se ne samo vrijeđa, nego i fizički napada. U centru Zagreba nepoznati je muškarac usred bijela dana divljački šakom u leđa udario volonterku. Vrijeđa ih se i fizički napada, posebno u Rijeci i Zagrebu, a vrhunac netolerancije i divljaštva je paljenje štanda na Cvjetnom", rekao je Reiner.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponovio je da je HDZ očekivao da će se oglasiti premijer Zoran Milanović, pučka pravobraniteljica i "ministri koji su marširali u svim gay paradama".

Prije nego je predsjedavajući Hrvatskog sabora Josip Leko odredio stanku čestitao je izabranima na lokalnim izborima, a zastupnike zamolio da saborsku govornicu u raspravama ne koriste za lokalne teme i partikularne interese.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je riječ o zajedničkim općim interesima Hrvatske i molim da o tome vodite brigu. Ovdje se ne vodi kampanja", poručio je Leko zastupnicima.

"Demokratske vrijednosi u hrvatskom društvu izvan su i iznad stranačkih i sve političke opcije podržavaju, grade i brane demokratske standarde da netolerancija ne smije stanovati u hrvatskom društvu, bez obzira tko je i kako branio, da je civilno društvo prednost i vrijednost demokratskih društava i tu nema među nama razlike. U to sam uvjeren i to ću braniti", rekao je Leko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo