SARAJEVSKI PRITVOR / Glavaš nema prigovora na privođenje

Image

Osuđeni ratni zločinac je poručio kako je spreman izdržavati zatvorsku kaznu u BiH. Njegovi će odvjetnici uložiti žalbu.

29.9.2010.
9:58
VOYO logo

SARAJEVO - Branimir Glavaš, koji je pravomoćno osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina nad osječkim Srbima 1991. godine, je u srijedu preko odvjetnika poručio kako nema primjedbe na to što ga je policija Bosne i Hercegovine u utroak privela u njegovoj kući u Drinovcima.

Spreman je, kaže, izdržavati kaznu u toj zemlji. Glavašev odvjetnik je najavio i žalbu na odluku prvostupanjskog vijeća Suda BiH kojom mu je potvrđena kazna izrečena u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon potvrđivanja presude, Sud BiH je odredio pritvor zbog činjenice da zakonodavstvo BiH propisuje automatsko određivanje pritvora za osobe osuđene na pet i više godina zatvora.

Glavaš ima pravo žalbe na rješenje o pritvoru u roku od tri dana od primitka rješenja, a na prvostupanjsku presudu u roku od trideset dana od zaprimanja presude. Prema odluci Suda BiH pritvor koji je određen Glavašu može trajati najduže 9 mjeseci ili do nove odluke suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju ulaganja žalbe na prvostupanjsku presudu o njoj odlučuje Prizivno vijeće suda BiH i ta je odluka pravomoćna.

Branimir Glavaš u utorak navečer uhićen je u Drinovcima u Hercegovini gdje je boravio od trenutka kada je pobjegao iz Hrvatske. Uhićenje je u strogoj tajnosti obavila pravosudna policija BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo