PONOVLJENO SUĐENJE / Glavaš ništa ne razumije

Image

Optuženi za ratni zločin izjavili da se ne osjećaju krivima

4.11.2008.
15:23
VOYO logo

ZAGREB - U ponovljenom suđenju za zločine nad srpskim civilima u ratnom Osijeku Branimir Glavaš i ostali optuženici ponovili su da se ne osjećaju krivima. Većina njih istaknula je da obranu žele iznijeti na početku suđenja.

Branimir Glavaš je izjavio da ne razumije tekst optužnice i što mu se stavlja na teret, ali da se i po tom nerazumljivom tekstu uopće ne osjeća krivim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U izmijenjenoj i objedinjenoj optužnici izbačena je ranija kvalifikacija da je Glavaš osobno sudjelovao u mučenjima i zlostavljanjima srpskih civila. Ne spominje se ni Snežana Berić, novinarka Politike koja je Glavaša teretila za mučenje i zlostavljanje, kao ni da je Glavaš osobno odgovoran za dovođenje Nikole Vasića u podrumske prostorije tadašnjeg Sekretarijata za narodnu obranu.

No, u izmijenjenoj optužnici Glavaša se tereti za ratni zločin. Također, osim kao nalogodavac zločina, sada se spominje kao odgovorna osoba koja ih nije spriječila.  Njegova obrana tvrdi da bi se djela iz optužnice trebala kvalificirati kao "kaznena djela počinjena za vrijeme rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš se  ponovno usprotivio čitanju iskaza trećeoptužene Gordane Getoš Magdić danog u policiji te iskazu krunskog svjedoka Krunoslava Fehira jer ih smatra nezakonitima. Predložio je ispitivanje dodatnih svjedoka, među ostalima, novinara Aleksandra Stankovića, koji je snimio i emitirao iskaz Fehira, te ispitivanje zamjenika nekadašnjeg načelnika osječke policije Josipa Reihl Kira.

U optužnici se više Uz Glavaša mogućnost da iznesu obranu na početku postupka najavili su Ivica Krnjak, Dino Kontić, Tihomir Valentić i Zdravko Dragić, odnosno svi osim trećeoptužene Gordane Getoš Magdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo