i dalje štrajka glađu / Glavaš odbio liječenje, vraćen u Remetinec

Image
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Nekoliko sati nakon što je prebačen u zatvorsku bolnicu, Branimir Glavaš ponovno je vraćen u Remetinec jer je odbio liječenje

10.3.2015.
8:23
Ivica Galovic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u ponedjeljak hitno prebačen u bolnicu, Branimir Glavaš je odbio liječenje te je vraćen natrag u Remetinec, doznaje N1.

Podsjetimo, zbog lošeh zdravstvenog stanja jučer je završio u Zatvorskoj bolnici u zagrebačkoj Svetošimunskoj ulici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašu će danas biti šesti dan da štrajka glađu i ne pije vodu jer je u četvrtak ponovno pritvoren u Remetincu. Uhićen je nakon odluke Vrhovnog suda da mu se odredi istražni zatvor.

"On je odlučio ići do kraja. Rekao je i poručio da ako ga se Hrvatska, za koju se borio, i njegov Osijek, odriču, on će se boriti do kraja", istaknuo je HDSSB-ovac Josip Salapić u ponedjeljak za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od časa otkako je stupio u istražni zatvor u Remetinec nije uzimao ni vodu ni hranu. Kada se ne uzima tekućina, to je mnogo opasnije nego kada se ne uzima hrana. Kakav će biti razvoj situacije, to samo Bog zna. To je nepredvidljivo. Prvo, on je kao osoba jako nepredvidljiv, na njega je jako teško utjecati. Kako je on odlučio, tako će on to provoditi", naglasio je Glavašev odvjetnik Veljko Miljević za RTL.

No, ovo nije prvi put da štrajka glađu. Naime, to je već činio 2007. godine kada je nakon 57 dana štrajka glađu zbog narušenog zdravlja morao biti prebačen u zatvorsku bolnicu. Nepravomoćno je osuđen za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo