MOJA DOMOVINA / Glavaš ostaje u drugoj domovini

Image

Ministarstvo pravde BiH potvrdilo je da Glavaš ne može biti izručen ni po kojoj osnovi zato jer ima državljanstvo.

22.5.2009.
10:45
VOYO logo

SARAJEVO - Iako se nagađalo da bi bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Branimir Glavaš, mogao ipak biti izručen Hrvatskoj iz Bosne i Herecegovine, to se zasad neće dogoditi.

On ne može biti izručen jer ima državljanstvo Bosne i Hercegovine pa ni po kojoj osnovi ne može biti izručen Hrvatskoj, stav je Ministarstva pravde BiH, piše sarajevski Dnevni avaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu je informaciju potvrdila i glasnogovornica Ministarstva pravde Marina Bakić. "Činjenica je da Glavaš ima državljanstvo BiH i o njegovom izručenju sada se ne može govoriti. Naša zemlja nema bilateralni sporazum o izručenju  ni sa Hrvatskom, ni drugima, što je stvar političke volje", izjavila je Bakić.

Glavaš je u Hrvatskoj nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin u Osijeku početkom 90-tih godina. Nije bio na izricanju presude jer je već prebjegao u Hercegovinu gdje je prijavio prebivalište. Kratko je bio u sarajevskom pritvoru jer je istražni sudac ocijenio da postoji mogućnost izručenja te je od Hrvatske zatražio ekstradicijske dokumente koje Hrvatska treba dostaviti u roku od 40 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike