ipak mora u zatvor / Glavaš: 'Pokušaji represivnog aparata bit će bezuspješni'

RTL neslužbeno doznaje da se procedura oko povratka u pritvor drži u tajnosti jer ne postoji odluka o zabrani da napusti zemlju, a postoji bojazan da to može učini jer je pred izricanje presude pobjegao u BiH

4.3.2015.
18:46
VOYO logo

Utemeljitelj HDSSB-a BranimirGlavaš izjavio je u srijedu navečer u Baranjskom Petrovom Selu kako će odluka Vrhovnog suda da mu se odredi istražni zatvor postići kontraučinak i pridonijeti daljnjoj konsolidaciji stranke za koju, kaže, današnji dan označava početak predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

Na predizbornom skupu stranke za prijevremene izbore u općini Petlovac Glavaš je rekao kako se danas "ponovno pokrenuo represivni aparat, koji misli da će njegovim uhićenjem i zatvaranjem, članstvo HDSSB-a dovesti u situaciju da se razočara i napusti tu političku opciju".

"Ovaj njihov potez neće doprinijeti našem razlazu ili raspadu, već će izazvati suprotan učinak, a to je homogenizacija članstva i simaptizera te običnih ljudi, Slavonaca i Baranjaca, jer to je još jedan dokaz da se ne biraju sredstva i načini obračuna s HDSSB-om", ocijenio je Glavaš.

'Uvjeravam ih da su im takvi pokušaji bezuspješni'

"Uvjeravam ih da u tome neće uspjeti, da su im takvi pokušaji bezuspješni, bez obzira zatvorili me na više mjeseci ili godina, duboko sam uvjeren da imamo kvalitetno vodstvo koje će dovesti HDSSB do kvalitetnog rezultata, koji će jamčiti naš presudan utjecaj u konstituiranju buduće hrvatske Vlade", istaknuo je Glavaš. Poručio je kako HDSSB nije ničiji dužnik, ni lijevih ni desnih, niti će biti nečiji poslušnik, već će znati artikulirati sve probleme Slavonije i Baranje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL neslužbeno doznaje da se procedura oko povratka u pritvor drži u tajnosti jer ne postoji odluka o zabrani da napusti zemlju, a postoji bojazan da to može učini jer je pred izricanje presude pobjegao u BiH.

'Pitanje je sata kada će doći po mene da me odvedu u Remetinec'

"Nitko i ništa neće spriječiti HDSSB u borbi za boljitak Slavonije i Baranje",  poručio je Branimir Glavaš večeras na predizbornom skupu u Baranjskom Petrovom Selu, dok je na njegovoj Facebook stranici osvanula fotografija sa skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"Sudbina je htjela da se ovaj skup održava u posebnoj atmosferi, ali vjeruje u budućnost", izjavio je Glavaš, a okupljeni su ga pozdravili pljeskom. Kaže da ovo što se događa s Vrhovnim sudom nije slučajno i nema slučajnosti u politici.

"Ništa nije slučajno, sve je tempirano zahvaljujući političkim elitama. Ovo je jasan pokazatelj da je nešto trulo u RH koja je nastala u krvi. Nešto je krenulo u krivom smjeru, nećemo podržavati antinarodnu antinacionalnu politiku. S tim se ne slažemo. Danas vladaju sinovi oni kojih 90-ih nisu htjeli dići ruku za neovisnost zemlje", obratio se Glavaš okupljenima pozivajući na na ustanak protiv nepravilnost jer, kako kaže, vlast nakaradno tumači zakone.

"Pitanje je sata kada će doći po mene da me odvedu u Remetinec. Nisam ostao sjediti i čekati, došao sam među vas", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
Image
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL



"Nakon deset godina progona ovo se ponovno događa - to je politički čin", komentirao je VladimirŠišljagić vijest o Glavaševom povratku u zatvor.

Glavaš je na ranije na Facebooku poručio kako još nije upoznat s tom informacijom te da ga je o svemu obavijestio novinar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O istom još nisam službeno obaviješten, a ukoliko je informacija točna očekujem dolazak policije svakog trenutka na vrata kako bi me priveli u Remetinečki zatvor", napisao je Glavaš.

VladimirŠišljagićizašao je na binu i okupljene informirao da je u javnost procurila pouzdana informacija da se nakon pet godina zatvora Glavaša ponovno pritvara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačko županijsko državno odvjetništvo žalilo se Vrhovnom sudu na odluku nadležnog suda koji je odbio njihov zahtjev za određivanjem istražnog zatvora za Glavaša, koji je iz zatvora u Mostaru, gdje je služio kaznu, pušten nakon siječanjske odluke Ustavnoga suda.

Ustavni sud 12. siječnja, naime, djelomično je usvojio Glavaševu ustavnu tužbu te ukinuo pravomoćnu presudu za slučajeve "garaža" i "selotejp" i predmet vratio Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo je nakon toga, krajem siječnja, zatražilo istražni zatvor za Glavaša ističući kako je, nakon što je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu, na snazi presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Glavaš zbog ratnog zločina u Osijeku nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu dulju od pet godina.

Po nepravomoćnoj odluci, Glavaš je zbog zločina nad srpskim civilima u ratnom Osijeku osuđen na deset godina zatvora, a Vrhovni je sud tu kaznu umanjio na osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavašev odvjetnik Matijević: 'Žalit ćemo se'

Odvjetnik Branimira Glavaša Dražen Matijević Hini je u srijedu navečer izjavio kako nije službeno zaprimio odluku Vrhovnog suda, ali da će, ako je informacija o odluci Vrhovnoga suda točna, svakako nastojati osporiti takvo rješenje tužbom Ustavnom sudu.

U izjavi Hini Matijević je kazao kako, po njegovim saznanjima, ni zagrebački Županijski sud, u ranim popodnevnim satima, još nije imao informaciju o tome, niti ju je zaprimila obrana kao stranka u postupku, ali, kako kaže, poznavajući praksu da se takve informacije najprije plasiraju u javnost, moguće je da je informacija točna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako će, ako službeno zaprimi takvo rješenje Vrhovnog suda, svakako uslijediti tužba Ustavnom sudu, s ciljem osporavanja odluke o određivanju istražnoga zatvora.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo