ručak i panorama mostara / Glavaš prvi slobodan izlazak u grad proveo s prijateljima

Image
Foto: Facebook

Branimir Glavaš prvi 'slobodni izlazak u grad' proveo je sa svojim mostarskim i osječkim prijateljima u lokalnoj konobi i fotografiranju na brdu iznad Mostara.

6.1.2015.
15:20
Facebook
VOYO logo

Branimir Glavaš, osuđenik za ratni zločin iz Osijeka, u nedjelju je stekao pravo na korištenje izvan zatvorskih pogodnosti koje se sastoje u slobodnom jednomjesečnom petosatnom slobodnom izlasku u grad, te korištenju vikenda u trajanju (svakog tjedna po jedan dan), odnosno ukupno 4 dana mjesečno.

Svoj prvi 'slobodni izlazak u grad' proveo je sa svojim mostarskim i osječkim prijateljima posjetivši i jedno od obližnjih brda i tamo se fotografirati s panoramom Mostara u pozadini. Također se družio sa svojim prijateljima u jednoj lokalnoj konobi udaljenoj 15-ak kilometara od Mostara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavaš je na Facebooku poručio kako je 'odležao' tri petine zatvorske kazne u koju se ne uračunava pritvor iz Hrvatske.

Blaži zatvorski tretman, nakon što je proveo punih pet godina u šest zatvora Hrvatske i Bosne i Hercegovine (Remetinec, Osijek, Zatvorska bolnica u Svetošimunskoj, Sarajevo, Zenica i Mostar), podrazumijeva i mogućnost rada u nekoj firmi izvan zatvora. U tom slučaju, ako bi se Glavaš uistinu i zaposlio, u zatvorsku ćeliju bi sljedeće tri godine dolazio samo - prespavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim tih pogodnosti, zatvorenik ima pravo koristiti slobodne dane i u vrijeme vjerskih i državnih blagdana, te mogućnosti slobodnog vanjskog rada koji se dogovara između KPZ ustanove i poslodavca, s time da zatvorenik dolazi samo na spavanje u zatvorsku ustanovu, te ima pravo i na korištenje godišnjeg odmora u trajanju od 20 dana godišnje izvan zatvorske ustanove, te dodatnih sedam dana za određene Pravilnikom predviđene namjene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo