prijetnja smrću svjedocima / Glavaš se ispričao zbog gnjusne objave: 'To meni najviše šteti'

Image
Foto: Facebook/Screenshot

Nakon što je na službenom Facebook profilu Branimira Glavaša osvanula fotografija koja je protumačena kao njegova prijetnja svjedocima, Glavaš je objavio priopćenje u kojem kaže kako se ograđuje od objave, ali preuzima puno odgovornost za nju.

22.1.2015.
10:20
Facebook/Screenshot
VOYO logo

Nekoliko dana nakon što se na Facebook profiluBranimira Glavaša pojavila objava koja je protumačena kao otvorena prijetnja smrću svjedocima, prvo je reagirala policija koja je Indexu potvrdila kako istražuje postoje li u ovom slučaju elementi kaznenog djela, a onda se oglasio i sam Glavaš.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Stranica na kojoj je bio objavljen tekst "8. Božija zapovijed-Ne reci lažna svjedočanstva" i sporna fotografija, moja je službena Facebook stranica.

Istu je, dok sam bio na izdržavanju zatvorske kazne u KPZ Mostar, administrirao moj sin Filip Glavaš, uz pomoć i nekoliko drugih osoba. Kako je na stranici i navedeno, kao odgovorna osoba FB profila, osobno preuzimam odgovornost za sve objavljene sadržaje pa tako i za navedeni prilog iako ga, zbog ranije navedenih okolnosti i ograničenja koja su mi bila uskraćena životom u zatvorskim uvjetima, nisam bio u mogućnosti sam kreirati niti objavljivati. Većina je sadržaja, koliko su to mogućnosti dozvoljavale, objavljena u dogovoru sa mnom. No, dakako, bilo je i iznimki, a jedna od tih je i potpuno nepotreban tekst o „Osmoj Božjoj zapovjedi“, a još više i postavljenoj fotografiji uz priloženi tekst.

Postupak koji je tom prilikom učinjen ocjenjujem pogrešnim i neprimjerenim, ali ga pokušavam razumjeti, a u svjetlu emocionalne napetosti uslijed iščekivanja odluke Ustavnog suda o mojoj tužbi, a koju sam čekao više od četiri godine. Moj pokušaj razumijevanja ne znači i opravdanje za taj ishitreni potez i nije mi ga namjera opravdavati. Stoga se i na ovaj način javno ograđujem od neprimjerenog sadržaja koji je najviše štete, u konačnici, nanio upravo meni. Nakon višegodišnjeg boravka u zatvoru i odluke Ustavnog suda koja mi je otvorila prostor za nastavak pravne bitke dokazivanja moje nevinosti u procesima koji se vode protiv mene, ovaj čin mi je nanio zasigurno štetu i doveo me u situaciju, da se kao odgovorna osoba Facebook stranice, u svoje osobno ime ispričavam, te od istog ograđujem.

Međutim, naglašavam da uz ogradu od navedenog sadržaja, izražavam spremnost preuzimanja pune moralne i pravne odgovornosti i snošenja eventualne konzekvence tog nepromišljenog i apsolutno neprimjerenog postupka mojih administratora. Na žalost, svjestan sam da će dio nesklone javnosti taj tekst i fotografiju koji su bile postavljeni, iskoristiti za moju diskreditaciju. Kroz cijeli postupak koji je vođen protiv mene i drugih godinama mi se imputiralo "kako ja zastrašujem svjedoke". Čak i situaciju kada je policijskom istragom utvrđeno kako je jedan od svjedoka protiv mene sam sebi i jednom novinaru uputio prijetnju insinuirajući da sam ju poslao upravo ja, mnogi su tumačili meni na štetu.

Zaključno, od navedenog se sadržaja najoštrije ograđujem i isti osuđujem, ali i kao odgovorna osoba Facebook profila,  preuzimam svaku odgovornost za učinjeno."


                                                                                                                            Branimir Glavaš v.r.
                                                                                                                Drinovci, 21. siječanj 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo