PRIJATELJSTVO BEZ GRANICA / Glavaš se skriva kod Mladićeva kuma

Image

Glavaš je prijavljen na adresi generala Željka Šiljega koji je njegovao prijateljske odnose s ratnim zločincem Ratkom Mladićem.

12.5.2009.
11:34
VOYO logo

LJUBUŠKI - Još uvijek se ne zna gdje je Branimir Glavaš, bjegunac od hrvatskog pravosuđa koji je nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora za ratni zločin u Osijeku.

No, službeno je prijavljen na adresi generala Željka Šiljega. Ta činjenica i ne bi bila toliko zanimljiva, no u medije je procurila informacija da je Šiljeg nekada njegovao prijateljske odnose s Ratkom Mladićem, još jednim bjeguncem od pravosuđa kojega očekuje suđenje za ratne zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Slobodna Dalmacija, Šiljeg je skupa s Maldićem bio jedan od zapovjednika Prištinskog korpusa, a nakon toga su obojica prebačeni u vojarnu u Knin, na nižerangirana mjesta. Tu su i dočekali početak rata.

Njihovo druženje je preraslo službene odnose pa je Mladić Šiljegu bio vjenčani kum. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šiljeg se kasnije pridružio HV-u, a Mladić je ostao u kninskoj vojarni odakle je naređivao granatiranje Kruševa.

I dok Glavaš šalje emigrantske poruke iz svoje nove domovine, vlade dviju zemalja već rade na usuglašavanju sporazuma koji bi omogućio izručivanje osoba koje imaju dvojno državljanstvo ili služenje pravomoćne kazne u zemlji u kojoj se skrivaju. Očekuje se da bi sporazum mogao biti potpisan za oko mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo