NAŠAO UTOČIŠTE U BiH / Glavaš viđen u Tomislavgradu

Neimenovani izvor potvrdio je kako je odbjegli Branimir Glavaš viđen u Tomislavgradu i Grabovici. Čini se da i on ima dvojno državljanstvo.

8.5.2009.
18:02
VOYO logo

ZAGREB - Branimir Glavaš, koji je na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnih zločina, viđen je u petak u Tomislavgradu u BiH, potvrdili su visoki dužnosnici iz sigurnosnih struktura BiH.

Prema tvrdnjama izvora, koji su željeli ostati imenovani, Glavaš je u poslijepodnevnim satima viđen u središtu Tomislavgrada, ali i obližnjem selu Grabovici gdje se nije skrivao od pogleda znatiželjnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da je u Grabovicu došao u pratnji saborskoga zastupnika HDSSB-a Ivana Drmića koji je podrijetlom iz toga sela.

Glasnogovornik federalne policije Robert Cvrtak rekao je kako policija nema nikakvih podataka o tome skriva li se eventualno Glavaš u BiH. Dodao je da će se postupiti eventualno po nalogu Hrvatske ukoliko se za Glavašem raspiše međunarodna tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim podacima Glavaš, čiji su roditelji podrijetlom iz Drinovaca kod Gruda, ima dvojno državljanstvo koje je nedavno stekao te je prijavljen na jednoj adresi u Ljubuškom.

Branimir Glavaš u petak je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od deset godina zbog ratnih zločina protiv srpskih civila u Osijeku 1991., a petero njegovih suoptuženika dobilo je od pet do osam godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On nije došao čuti presudu, ali je preko svojih stranačkih kolega iz HDSSB-a novinarima dostavio video poruku u kojoj tvrdi da je po nalogu Ive Sanadera bez razloga dva puta uhićen te da mu treći put to zadovoljstvo neće priuštiti.

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić novinarima je nakon objave presude podijelio DVD s petominutnom videoporukom Glavaša, rekavši pritom da je najuže vodstvo stranke znalo da će presuda biti osuđujuća, pa je Glavaša "sklonilo na sigurno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Videoporuku pogledajte u videoprilogu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo