ZAGREBE, sretan ti bio! / Glavni grad Hrvatske proslavio 918. rođendan

Image
Foto: PIXSELL

Povodom 918. rođendana grada Zagreba u na Gornjem gradu održana je svečana sjednica Gradske skupštine.

31.5.2012.
14:37
PIXSELL
VOYO logo

U povodu Dana grada Zagreba, 31. svibnja, održana je danas svečana sjednica Gradske skupštine na kojoj su zaslužnim pojedincima i institucijama dodijeljene Nagrade Grada Zagreba te istaknuto da je Zagreb oduvijek bio svekoliko središte i pokretač Hrvatske koji i danas treba dati doprinos izlasku zemlje iz gospodarske krize.

Gradonačelnik MilanBandić, čestitajući 918. rođendan Zagreba, istaknuo je da Gradska uprava mora biti još učinkovitija i brža u pružanju usluga sugrađanima, u rješevanju komunalnih i drugih problema, u podizanju standarda urbanog življenja, u zadržavanju razine socijalne zaštite, ali i u odgovornom upravljanju, a to znači trošenju proračunskog novca. Izrazio je žaljenje što nije prihvaćen njegov prijedlog socijalne pravednosti, odnosno da pojedine usluge građani s višim primanjima više i plaćaju. Upozorio je i na nedopustivu antipoduzetničku klimu apeliravši na donositelje odluka da u kriznim i teškim vremenima misle na dobrobit Grada i korist građana te da se, kako je rekao, izdignu iznad političkog licemjerja i sitnih osobnih interesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Wikipedija
Image
Foto: Wikipedija

(Foto: PIXSELL)

Zagrebu su potrebni dobri projekti koji će pomoći razvoju i rastu, a time i prosperitetu i otvaranju novih radnih mjesta, istaknuo je predsjednik Gradske skupštine DavorBernardić, dodavši kako je zadaća gradskih vlasti stvoriti okruženje u kojem se može razvijati poduzetništvo. Bez razvijenog i uspješnog Zagreba nema ni razvijene i uspješne Hrvatske i obratno, istaknuo je Bernardić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pragu smo Europske unije i to nam je prilika da bez obzira na vrijeme i postojeće okolnosti izvučemo maksimum iz sebe, definiramo sve potencijala i Zagreb učinimo gradom sretnijeg i ugodnijeg življenja. Čeka nas golem posao, bit će uspona i padova, ali ako vjerujemo u sebe cilj je dostižan, poručio je Bernardić.

Predsjednik Hrvatskog sabora donedavni predsjednik Gradske skupštine BorisŠprem naglasio je da je Zagreb barometar stanja nacije i države, pokazatelj kretanja u društvu i treba biti predvodnik izlaska iz krize koji će pokrenuti zemlju. Kad ne ide Zagrebu, ne ide ni Hrvatskoj, upozorio je Šprem istaknuvši kako je potrebno raditi na oživljavanju proizvodnje i otvaranju novih radnih mjesta. Zagrebu je potrebno buđenje i to od njega očekuje cijela Hrvatska, poručio je Šprem čestitajući Dan grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanoj sjednici bili su nazočni potpredsjednici Hrvatskog sabora Nenad Stazić i Josip Leko te predstavnici javnog i društvenog, kulturnog, umjetničkog i gospodarskog života, političkih stranaka, akademske zajednice, zakonodavne i sudbene vlasti, policije, branitelja, vjerskih zajednica i mnogi drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo