čekaju smirenje strasti / Glavni odbor SDP-a tek u rujnu: Ne žele se zamarati teškim temama prije ljeta

Predsjedništvo SDP-a dogovorilo je danas da će se Glavni odbor stranke sastati u prvom tjednu rujna.

2.7.2014.
19:26
VOYO logo

Predsjedništvo SDP-a poslijepodne se okupilo u središnjici stranke na Iblerovom trgu. Unatoč tome da je ovo prvi put da su se sastali nakon što je Slavko Linić izbačen iz stranke, sjednica je trajala neočekivano kratko, tek sat vremena.

Očekivalo se da će se danas odrediti kada će se sazvati sjednica Glavnog odbora stranke kako bi se raspravili stranački problemi poput loših izbornih rezultata i katastrofalnog rejtinga SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito je vrh stranke odlučio kako se neće prije godišnjih odmora zamarati tako teškim temama, pa su odlučili održati sjednici Glavnog odbora stranke početkom rujna.

Nezadovoljni Komadina

S današnje sjednice potpredsjednik SDP-a i predsjednik primorsko-goranske stranačke organizacije Zlatko Komadina izišao je vidno nezadovoljan. Naime, on je sjednicu Glavnog odbora u više navrata javno zatražio. On je uvjeren da bi stranačka tijela morala razgovarati o lošim rezultatima stranke na izvanrednim izborima u Vukovaru i drugim sredinama te o anketama koje govore o najnižem do sada rejtingu SDP-a i vlade Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam svoj stav. Mislim da stranka treba raspravljati o stanju u stranci", opet je istaknuo.

"Ljude ne interesira što se događa u SDP-u. Zanima ih da bolje žive, da Vlada daje rezultate, u našoj županiji da ja napravim nešto kao župan i više i bolje, tako u Gradu Rijeci, tako u Splitu, treba se uhvatiti posla, a politike će biti, politika je čimbenik tog posla", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa bez programskih i organizacijskih materijala

Uoči sjednice potpredsjednik stranke Gordan Maras je kazao kako će se raspravljati o svim relevantnim temama te da sjednicu Glavnog odbora ne treba očekivati dok Predsjedništvo ne pripremi programski i organizacijski materijal za tu sjednicu.

"Pripremit ćemo sve stvari koje trebaju da se sazove sjednica Glavnog odbora. Tako se vodi stranka, a ne da sazoveš sjednicu Glavnog odbora samo radi sazivanja", rekao je Maras novinarima na Iblerovu trgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu shvatiti da se iz Rijeke svakog ponedjeljka izrazi želja za hitnom sjednicom Glavnog odbora, ali dok nemamo pripremljene programske i organizacijske dokumente, nema smisla sazivati Glavni odbor. Dakle, dok god mi u Predsjedništvu ne pripremimo i ne donesemo zaključke vezane uz pripremu stranke za predsjedničke i parlamentarne izbore, sjednica Glavnog odbora nema smisla, a hoće li ona biti za 15 dana ili krajem kolovoza, mislim da nije od presudne važnosti", komentirao je Maras.

Ostali članovi Predsjedništva SDP-a nisu bili rasploženi za razgovor s medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I odluka o Josipoviću ostavljenja za rujan

Iako se očekivalo kako će danas SDP podržati aktualnog predsjednika Ivu Josipovića u ponovnoj utrci za Pantovčak, ni to se nije dogodilo. Špekulira se kako žele pričekati da se smire stranačke strasti kako se Josipovićevu kampanju ne bi povezivalo sa SDP-ovskim previranjima.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo