pomorska nesreća / Gliser naletio na brodicu kod Ugljana: Poginuo muškarac

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Jedna osoba je preminula nakon što je jučer kod otoka Ugljana na brodicu naletio gliser.

10.12.2013.
11:17
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Jučer popodne uslijed naleta glisera na brodicu kod otoka Ugljana jedna muška osoba zadobila je po život opasne ozljede te je ozlijeđeni nedugo potom preminuo, izvijestilo je danas Ministarstvo prometa, pomorstva i infrastrukture (MPPI).

Lučka kapetanija Zadar jučer u 16,40 sati zaprimila je dojavu Nacionalnog pomorskog centra MUP-a Zadar o pomorskoj nesreći u predjelu sjeverozapadnoga dijela otoka Ugljana, na poziciji između uvale Sušica i rta sveti Petar, o čemu je obaviještena Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru (MRCC Rijeka), te je pokrenuta akcija spašavanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema prikupljenim podacima, nesreća se, kako navodi MPPI, dogodila uslijed naleta glisera (gumenjak), luke upisa Zadar, kojom je upravljao D. A. (rođen 1959.), na brodicu (kaić) luke upisa Preko, kojom je upravljao L. B. (rođen 1947.), koji je u sudaru zadobio po život opasne ozljede te je iz brodice pao u more.

Ozlijeđenoga su iz mora izvukli brat ozlijeđenoga O. B, vlasnik glisera D. A. i svjedok nesreće D. S. te su ga brodicom u vlasništvu O.B. prevezli u Ugljan, gdje ih je čekala ekipa Hitne medicinske pomoći, koji su, na žalost, utvrdili da je stradalnik već preminuo zbog zadobivenih ozljeda, navodi MPPI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inspektori Lučke kapetanije Zadar u suradnji s Pomorskom policijom i Županijskim državnim odvjetništvom u mjestu Ugljan obavljaju očevid o uzrocima ove teške pomorske nesreće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo