prijavu će dobiti obje povorke / Glogoški: 'Ako ministar zna tko su organizatori, neka postupi po zakonu'

Vođa braniteljskog prosvjeda u Đuro Glogoški za našu kameru je poručio ministru Ostojiću da ako zna tko su organizatori, neka postupi prema zakonu.

16.3.2015.
9:52
VOYO logo

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova RankoOstojić izjavio je u ponedjeljak da je policija jednako tretirala obje prosvjedne povorke, koje su u subotu prosvjedovale u Zagrebu, te najavio podnošenje prijava protiv organizatora oba prosvjeda jer su bili neprijavljeni.

Vođa braniteljskog prosvjeda u ĐuroGlogoški za našu kameru je poručio ministru Ostojiću da ako zna tko su organizatori, neka postupi prema zakonu. Dodao je kako dosad nije dobio nikakvu prijavu, a na ponovljeno pitanje novinara zašto se ovaj prosvjed i službeno ne prijavi, Glogoški je poručio: "Ovaj prosvjed je spontan, ne znam tko bi ga trebao službeno prijaviti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić: 'Svi koji bi željeli krv, sukobe i uhićenja, očito nisu zadovoljni'

Policija je spriječila kontakt osoba koje su prosvjedovale u organizaciji udruge "Occupy Croatia" i branitelja koji su se iz šatora u Savskoj 66 uputili do stana predsjednika Vlade Zorana Milanovića, istaknuo je Ostojić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja tečaja za schengenske evaluatore.

Pohvalio je postupanje policije tijekom prosvjeda jer je, tvrdi on, bila čuvar svih prosvjednika bez obzira na to što njihovi prosvjedi nisu bili prijavljeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je najavio prijave protiv organizatora oba prosvjeda zato jer ih nisu prijavili. Jedno je kada se organiziraju prosvjedne šetnje, a drugo javno okupljanje, dodao je.

Napokon smo došli do toga tko su organizatori prosvjeda u Savskoj, rekao je Ostojić misleći na vođe prosvjednika ĐuruGlogoškog i JosipaKlemma, pa će dobiti prijavu sudu zbog neprijavljivanja skupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući kritike na račun policije poručio je kako "svi koji bi željeli krv, sukobe i uhićenja, i da policijska palica bude dirigentska očito nisu zadovoljni".

Jesu li na braniteljskom prosvjedu spriječili nasilje ili dozvolili kaos?

Policija mora osigurati povoljno stanje javnog reda i mira, a u tom dijelu nije bilo incidenata. Prilagođavala se taktika, skretale su se kolone onako kako je bilo potrebno da ne dođe do susreta, kaže Ostojić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetio je da su bili održani i neki drugi prosvjedi "koji mnogima nisu simpatični", a policija ih je sa značajnim snagama osiguravala, pri čemu je naveo primjer "Gay pridea". Tako će biti i ubuduće i branit ćemo demokraciju i pravo na prosvjed, istaknuo je.

Ustavno je pravo ljudi da prosvjeduju ma koliko se meni to ne sviđalo, naglasio je Ostojić dodavši da se ne slaže s prosvjednicima iz Savske ulice, ali mu se ne sviđa ni kada netko ide protiv drugoga prosvjedovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL
Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prosvjedi, Savska, branitelji

Ostojić je na upit što bi se trebalo dogoditi da se prosvjed pred Ministarstvom branitelja prekine odgovorio da bi se trebali ispuniti zakonski preduvjeti, odnosno ako bi prosvjed postao nasilan ili ako bi izašao iz okvira zakona.

Odbacio je kritike da policijom upravlja jedan od vođa prosvjednika Josip Klemm, istaknuvši kako policijom upravlja ravnatelj policije VladoDominić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dominić je pak rekao da prosvjednici branitelji u Savskoj ulici nisu probili policijski kordon, kako su neki tvrdili, već je propušten samo dio njih, a radilo se većinom o ratnim vojnim invalidima.

Što o svemu misli vođa braniteljskih prosvjeda u Savskoj Đuro Glogoški, kazao nam je jučer u kratkom gostovanju uživo u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo