stotine ozlijeđene / Golemi stršljeni ubili najmanje 28 osoba!

Image

Rojevi azijskih golemih stršljena, najvećih stršljena na svijetu, koji mogu biti i dulji od 5 centimetara, posljednjih mjeseci obrušavaju se na ljude bez ikakvog upozorenja, a stručnjaci vjeruju da su ovogodišnji pojačani napadi rezultat zatopljenja, koje je dovelo do pojačanog množenja insekata.

27.9.2013.
13:09
VOYO logo

Serija smrtonosnih napada stršljena u središnjoj Kini, u kojima je život izgubilo najmanje 28 osoba, a stotine su ozbiljno ozlijeđene, rezultirala je upozorenjem vlasti da se izbjegava kretanje poljima i šumama do kraja godine.

Rojevi azijskih golemih stršljena, najvećih stršljena na svijetu, koji mogu biti i dulji od 5 centimetara, posljednjih mjeseci obrušavaju se na ljude bez ikakvog upozorenja, a stručnjaci vjeruju da su ovogodišnji pojačani napadi rezultat zatopljenja koje je dovelo do pojačanog množenja insekata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Azijski stršljeni imaju rilo dugačko i više od pola centimetra i ispuštaju snažni neurotoksin. Ovi grabežljivci u stanju su uništiti čitavu koloniju pčela otkidanjem njihovih glava te krađom meda i ličinki pčela. Stršljeni mogu u jednom danu preletjeti do 100 kilometara brzinom od 40 kilometara na sat.

Svjedoci govore kako su pred stršljenima bježali i po 200 metara, a neke je ubolo i više desetaka insekata pa su u bolnici proveli i po mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pacijenti s više od 10 uboda trebali bi potražiti liječničku pomoć, a oni s više od 30 zahtijevaju hitnu obradu", kazao je liječnik centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Ankangu.

U borbu protiv stršljena uključili su se i vatrogasci koji uklanjaju gnijezda stršljena iz naseljenih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo