AKCIJA IPSILON / Golemović se vraća u pritvor da ne pobjegne u BiH

Image

Nakon što je Uskok riječkom Izvanraspravnom vijeću donio dokaze da bi Golemović utočište mogao potražiti u susjednoj državi, naređeno je njegovo vraćanje u pritvor.

29.10.2009.
15:33
VOYO logo

RIJEKA - Izvanraspravno vijeće riječkoga Županijskoga suda odlučilo je u četvrtak da se Dražen Golemović (38), optužen u slučaju "Ipsilon", ponovno vrati u pritvor iz kojega je pušten 9. listopada, izvijestio je glasnogovornik tog suda Zoran Sršen.

Na sjednici izvanraspravnoga vijeća bila je i zamjenica ravnatelja Uskoka Sajonara Čulina, koja je priložila rezultate policijskih izvida iz kojih je vidljivo da Golemović ima određene kontakte s BiH. Na temelju tih informacija vijeće je odlučilo vratiti Golemovića u pritvor kako bi se spriječila mogućnost njegova bijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvotnu odluku o puštanju na slobodu osporio je Vrhovni sud na temelju Uskokove žalbe te je predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Izvanraspravno vijeće pustilo je Golemovića da se brani sa slobode pošto je primilo Uskokovu optužnicu protiv njega i još osmero hrvatskih državljana u slučaju "Ipsilon" zbog više kažnjivih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti, protuzakonita posredovanja te primanja i davanja mita. Ostali optuženici još su prije pušteni iz pritvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dražen Golemović optužen je da je uz pomoć petero policajaca, jednoga carinskog službenika, općinske državne odvjetnice i pročelnika u Poreznoj upravi dobivao službene podatke koji po zakonu nisu dostupni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo