pikselizirani kvadrat umjesto stana / Google Maps zamaglio sliku doma kopilota Andreasa Lubitza

Image
Foto: Google Maps

Andreas Lubitz je u stanu u Dusseldorfu navodno živio s djevojkom, međutim, ako upišete njegovu adresu u Google Street View, vidjet ćete samo pikselizirani kvadrat

31.3.2015.
8:59
Google Maps
VOYO logo

Google Maps je zamaglio sliku doma AndreasaLubitza, kopilota Germanwingsa koji je namjerno zabio avion u francuske Alpe, ubivši sebe i još 149 ljudi.

Lubitz je u stanu u Dusseldorfu navodno živio s djevojkom, međutim, ako upišete njegovu adresu u Google Street View, vidjet ćete samo pikselizirani kvadrat, javlja Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano uz ovaj potez, Google se još nije oglasio.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Andreas Günter Lubitz


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, njemački zakoni o privatnosti su među najrigoroznijima na svijetu, što je Lufthansa iskoristila u ovom slučaju - naime, tvrde da upravo zbog toga nisu mogli znati detalje Lubitzovog zdravstvenog stanja.

Nijemcima je 2010. ponuđeno da svoje domove isključe iz pregleda Google Mapsa, ali samo tri posto njih tu je mogućnost iskoristilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Google automatski zamagljuje ljude i registracijske pločice automobila koji se pojavljuju u Street Viewu, a tvrtka navodi na svojim stranicama da korisnik uvijek može podnijeti dodatni zahtjev.

"Pružamo lako dostupne alate koji omoguću korisnicima da traže dodatno zamućivanje bilo koje fotografije koja prikazuje korisnika, njegovu obitelj, automobil ili kuću. Osim automatskog zamućivanja lica i registracijskih oznaka, zamaglit ćemo cijelu kuću, automobil ili osobu kada korisnik to zatraži", stoji na stranici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se doznalo da je za ovu strašnu tragediju kriv mladi kopilot, neki njegovi rođaci izbrisali su svoje Facebook profile kako bi očuvali privatnost.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo