ZAPANJUJUĆI PODACI / Google: Srbi su ubojice i luđaci!

Image
Foto: Google

Ako na najvećem svjetskom internetskom prtraživaču utipkate 'Serbs are', prve četiri opcije koje će vam izbaciti pokazuju kako Google nema baš najbolje mišljenje o našim susjedima.

31.10.2011.
9:55
Google
VOYO logo

Ako na najvećem svjetskom internetskom pretraživaču ukucate 'serbs are' (Srbi su'), prvo što će vam izbaciti bit će 'muslims' (muslimani), 'violent' (nasilni), 'gypsies' (romi), 'evil' (zli).

Ako pak u tražilicu ukucate 'why are serbs', prvi rezultati će pokazati kako Google smatra da su naši susjedi nacionalisti i ubojice.

Ako u tražilicu slika utipkate riječ 'serbs', prvo što će vam se pojaviti su slike prosvjeda, one na kojima dominira oružje, vatra. Prva slika koja će vam se otvoriti bit će ona u kojoj vojnik ima uperen pištolj u dječaka.

"To je stvarno tužno. Kakav to imidž ima Srbija? Na to se može utjecati i to treba pod hitno promijeniti. Nijedna druga država nema tako negativan ugled na internetu kao Srbija", izjavio je Ivan Stanković, vlasnik marketinške tvrtke 'Communis'.

Većina marketinških stručnjaka u Srbiji zatečeni su ovim podacima, a kako će promijeniti negativan imidž koji njihova zemlja ima na internetu, još nije poznato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo