TRAŽE JAVNU ISPRIKU / Gotovinina obrana prijavila Carlu del Ponte!

Image

Obrana generala Ante Gotovine zatražila je da se protiv bivše haške tužiteljice provede istraga zbog njezinih nedavnih izjava medijima da pravomoćna presuda kojom su pred haškim sudom oslobođeni hrvatski generali, ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

4.12.2012.
13:53
VOYO logo

Obrana generala Ante Gotovine u utorak je podnijela prijavu glavnom tajniku UN-a BanKi-moonu protiv bivše glavne haške tužiteljice CarledelPonte te zatražila da se protiv nje provede istraga zbog njezinih nedavnih izjava medijima da pravomoćna presuda kojom su pred ICTY-jem oslobođeni generali Gotovina i Mladen Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde, objavio je na svom Twitteru odvjetnik Luka Mišetić.

Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter

(FOTO: Twitter/Luka Mišetić)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Branitelji generala Gotovine traže da se poduzmu potrebni koraci kako bi se osiguralo da se Del Ponte ubuduće suzdrži od takvih komentara i da se usvoje mjere koje će popraviti štetu nanesenu Gotovini među ostalima da se ukine njezin eventualni imunitet od kaznenog progona te da joj se naloži da se javno ispriča generalu Gotovini.

"Ujedinjeni narodi moraju djelovati odmah kako bi zaštitili Gotovinina temeljna prava i zaštitili ugled UN-a i njegovih sudaca", navodi se u podnesku kojim se sugerira da je Del Ponte svojim izjavama optužila suce za korupciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U podnesku se nabrajaju i druge izjave Del Ponte koje pokazuju njezinu sklonost politizaciji sudskih procesa i nepoštivanju pravila ponašanja te tvrdi da je ona odgovorna zbog toga što je devet nevinih osoba provelo više od 40 godina u pritvoru.

Obrana generala Ante Gotovine pred haškim sudom prošlog je mjeseca prijavila bivšu glavnu hašku tužiteljicu švicarskoj odvjetničkoj komori zbog njezine izjave da pravomoćna presuda u predmetu Gotovina i Markač ne predstavlja zadovoljavanje pravde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo