je li zato kandidatkinja? / Grabar Kitarović je članica elitne, nadnacionalne grupacije

Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

Kolinda Grabar Kitarović je članica Trilateralne komisije, elitne nadnacionalne grupacije koja na svjetskoj razini broji tek nekoliko stotina članova.

9.6.2014.
12:04
Nina Djurdjevic/PIXSELL
VOYO logo

Kako se u zadnje vrijeme sve češće govori o Kolindi Grabar Kitarović kao jedinoj prijetnji dosad nedodirljivom predsjedniku Ivi Josipoviću, pojavili su se i šuškanja zašto se ona odjednom pojavila u medijskom fokusu.

Naime, Grabar Kitarović je članica Trilateralne komisije, elitne nadnacionalne grupacije koja na svjetskoj razini broji tek nekoliko stotina članova.

Uz nju, prema službenom popisu iz svibnja 2014., još su dva člana iz Hrvatske. Kako doznaje Tportal, riječ je o Franji Lukoviću, donedavnom šefu Uprave Zagrebačke banke koji je na toj poziciji bio 22 godine. Tu je i poznati odvjetnik Marijan Hanžeković, navodni najpoznatiji hrvatski mason.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članom Trilateralne komisije može se postati samo ako osoba dobije pozivnicu za ulazak u to visoko moćno društvo. Također, u Komisiji ne može biti nitko tko u svojoj državi obnaša neku državničku dužnost.

Od nekoliko stotina članova Trilaterale, 170 ih je iz europskih zemalja, 120 članova dolazi iz SAD-a, Kanade i Meksika. Iz azijsko-pacifičke grupacije dolazi više od stotinu članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi Trilateralne komisije ugledna su imena iz svijeta politike i biznisa. Za sebe kažu da su nevladina, politički orijentirana diskusijska skupina uglednih građana iz Europe, Amerike i Azije koja je formirana da bi poticala razumijevanje i suradnju navedene tri regije oko globalnih problema. Među članovima se nalaze i Carl Bildt, Wolfgang Kirsch, Mario Monti, Henry A. Kissinger, Madeleine K. Albright i mnogi drugi.

Osnivač Trilaterale je David Rockefeller. On je ovu elitnu grupaciju oformio 1973. godine kako bi SAD, Europa i Japan gradili bliske odnose i poticali međusobnu suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo