tvrdi da nije primala plaću / Grabar Kitarović: Tražit ću da svi kandidati iznesu imovinske kartice

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

'Nemam nikakva primanja od NATO-a, ni osobna, a ni mirovinsko ni zdravstveno osiguranje. Pojedinci su u medije počeli plasirati mnoge neistinite informacije. Bit ću otvorena i tražit ću od svih ostalih kandidata, to vrijedi i za mene, da iznesu sve imovinske kartice, svoje i obiteljske', rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

30.10.2014.
19:34
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Kandidatkinja HDZ-a na izborima za predsjednicu Republike Kolinda Grabar Kitarović rekla je danas u Koprivnici u vezi s medijskim napisima o plaći koju navodno prima cijelo vrijeme sa zamrznutim statusom zamjenice tajnika NATO-saveza kako to nije istina, da su pojedinci u medije počeli plasirati neistinite informacije o njezinim primanjima te da će od svih kandidata tražiti da iznesu imovinske kartice.

"Nemam nikakva primanja od NATO-a, ni osobna, a ni mirovinsko ni zdravstveno osiguranje. Pojedinci su u medije počeli plasirati mnoge neistinite informacije. Bit ću otvorena i tražit ću od svih ostalih kandidata, to vrijedi i za mene, da iznesu sve imovinske kartice, svoje i obiteljske", rekla je Kolinda Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neka svi kažu gdje su i kako stekli imovinu pa da vidimo koga su to sve financirali hrvatski porezni obveznici", odgovorila je Grabar Kitarović te dodala kako se nada da će se tada vidjeti "tko živi od svoje plaće, a kome je ona bila samo džeparac".

"Slobodna Dalmacija" objavila je naime danas, što su mnogi mediji prenijeli, kako je Grabar Kitarović od srpnja 2011. do listopada 2014., kad je uzela neplaćeni odmor, na osnovi plaće dobila 760.000 eura. Također je navedeno kako, za razliku od platnih razreda većine dužnosnika NATO-a koji su objavljeni na njegovoj internetskoj stranici, ugovori nekoliko najviših dužnosnika, među kojima je i Grabar Kitarović, nisu dostupni javnosti. Podaci su proglašeni tajnima na zahtjev samih zemalja članica, tvrdi "Slobodna Dalmacija" te neslužbeno doznaje da se platni razred zamjenice glavnog tajnika kreće oko 20.000 eura na mjesec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar Kitarović rekla je u Koprivnici kako je, kamo god dođe, "doček građana odličan te da su se protivnici očito prestrašili toga", a to je pravi dokaz da njezin rad ima smisla.

Komentirala je i to što su neki predsjednički kandidati ovih dana dobili potporu poznatih osoba iz javnog života i udruga. Na pitanje očekuje li ona ičiju potporu, odgovorila je: "Meni je svaki glas u Hrvatskoj jednako bitan. Ne dijelim ljude ni na poznate ni na nepoznate, ni na desnicu ni ljevicu. Svoj program predstavljam za boljitak svih nas i upravo od njih očekujem glas."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kandidatkinja Grabar Kitarović danas se u Koprivnici sastala s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom (HSS), a sastanak sa stranačkim kolegama bio je zatvoren za javnost.

"Drago mi je što sam u Koprivnici, ovo je tek jedan od mojih dolazaka. Bit će ih još i u pravoj kampanji te nakon što postanem predsjednica Republike Hrvatske", rekla je Grabar Kitarović i dodala kako su u Koprivnici najviše razgovarali o poljoprivredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žao mi je što moram reći da smo zbog nezavršenoga nacionalnog plana ruralnog razvoja Hrvatske u tom sektoru izgubili čak 2,5 milijarde kuna iz europskih fondova. Projekti su spremni, no novaca nije mogao biti iskorišten", istaknula je.

Kolinda Grabar Kitarović također je rekla kako se nada da će Podravce pridobiti na svoju stranu time što će se kao predsjednica zauzimato za potrebe svih, uvijek i svagdje, te da će njihova očekivanja nositi u Zagreb i poticati Vladu da ih rješava. Među bitnim područjima istaknula je poljoprivredu te malo i srednje obrtništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo