za sve krivi mediji / Gradonačelnica poziva Lustiga da se vrati u Knin

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac pozvala je hrvatskog producenta Branka Lustiga da u Kninu zajednički pokušaju organizirati novu projekciju filma o holokaustu, koja prošloga tjedna nije izvedena jer su osnovne škole bojkotirale dolazak.

5.10.2012.
14:40
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac pozvala je u petak hrvatskog producenta Branka Lustiga da u Kninu zajednički pokušaju organizirati novu projekciju filma o holokaustu, koja prošloga tjedna nije izvedena jer su osnovne škole bojkotirale dolazak, u znak prosvjeda zbog nedavne Lustigove izjave u Zadru kako ne vjeruje u Boga jer ne može zamisliti da bi mogao dopustiti užase poput Auschwitza.

Gradonačelnica u priopćenju ističe kako su u Kninu zaprepašteni harangom koju pojedini mediji ovih dana vode protiv Knina i svih njegovih građana, odbacujući nagađanja da je osnovnoškolcima i njihovim roditeljima bilo zabranjeno pogledati dokumentarni film i poslušati Lustigovo predavanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okarakterizirani smo kao netolerantan grad, grad bez demokracije i sućutnosti jer je tobože djeci i roditeljima netko zabranio dolazak na projekciju filma Posljednji let Petra Ginza. A isto tako da im je zabranjeno poslušati predavanje oskarovca i bivšeg logoraša u Auschwitz-u, Branka Lustiga. Pojedini su autori još žešće ustvrdili i da se u Kninu 'ponovno dogodio holokaust'. Upravo suprotno, Knin je grad multietničnosti i multikulturalnosti, u kojem se različitosti ne niječu, nego poštuju i afirmiraju. One su naše bogatstvo. Upravo zahvaljujući tolerantnosti i demokratskom duhu njegovih građana u Kninu, unatoč ratnim ranama, nema međunacionalnih sukoba; u njemu ljudi različitih nacionalnosti i vjeroispovijesti rade u istim poduzećima i ustanovama, djeca idu u iste škole, mladi zajedno treniraju u sportskim klubovima, brane boje svoga grada. U Kninu, riječju, vlada suživot", poručila je Josipa Rimac.

Naglasila je kako se zbog svega navedenog krivnja za neuspjelu projekciju ne može pripisati građanima Knina, nego bombastičnim naslovima pojedinih medija koji su potpuno pogrešno i tendenciozno izvijestili iz Zadra, izrazivši žaljenje što je to svima postalo jasno tek nakon što je nesretno propala projekcija u Kninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju, duboko poštujući osobnu žrtvu gospodina Lustiga, isto tako i njegovu dobru volju i želju da kao dvostruki oskarovac koji je proslavio Hrvatsku, promiče toleranciju i upozorava na zločine kako se nikada više ne smiju ponoviti, pozivamo g. Lustiga da u Kninu zajednički organiziramo novu projekciju filma. Sigurna sam da će ovaj put u potpunosti i uspjeti", zaključuje u priopćenju kninska gradonačelnica Josipa Rimac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo