CILJ JE BRŽI POSTUPAK / Haag krvniku smanjio optužnicu

Image

Tužiteljstvo Ratka Mladića sada tereti za 106 zločina, što je 90 manje nego prije. Cilj smanjene optužnice je ubrzani proces protiv njega.

3.12.2011.
10:48
VOYO logo

Haaško tužiteljstvo smanjilo je optužnicu Ratku Mladiću. Neće ga teretiti za 90 zločina od njih 196 koliko ih je bilo navedeno u originalnoj optužnici.

U novoj optužnici Mladić će biti optužen za 106 zločina, a suci su prihvatili i prijedlog tužiteljstva da se broj općina obuhvaćenih optužnicom smanji s 23 na 15.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tužiteljstvo i dalje optužuje Mladića po svih 11 točaka optužnice, a cilj smanjene optužnice je brži postupak protiv njega.

Sud je odbio prethodni prijedlog tužiteljstva za dva odvojena suđenja, jedno za zločine u BiH i jedno za zločine u Srebrenici. Zahtjev je odbijen jer se vjeruje kako se Mladić ne bi mogao kvalitetno braniti u dva istovremena procesa.

Mladić je optužen za genocid u BiH, teror Sarajeva, otmicu pripadnika UN-a i brojne druge zločine. U bijegu je bio 16 godina, a zbog lošeg zdravstvenog stanja nije se pojavio na ročištu 10. studenog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo