MINISTAR JE PRONAŠAO KRIVCA / Hajdaš Dončić bi zbog kaosa na A1 otpustio - glasnogovornika!

'Ja bih smjenio glasnogovornika!' To je prva reakcija ministra prometa na upit novinara RTL-a o odgovornosti za kaos na autocesti A1. Zamjera što javnost nije upoznata sa zamjenom problematičnih šahtova, ali i priznaje da su radovi mogli imati bolji tajming. Naš reporter Andrej Dimitrijević doznaje da o tome odlučuje upravo ministar.

5.5.2015.
18:55
VOYO logo

Za vožnju koja je umjesto 10 minuta trajala puna dva sata, ministar prometa pronašao je krivca.

"Ja bih recimo smjenio glasnogovornika, ali tim se ne bavim, HAC se time ne bavi, nego se bavi HAC - ONC. Dakle ja bih smjenio glasnogovornika HAC - ONC-a iz jednog razloga - jer nije obavijestio građane o čemu se radi", rekao je SinišaHajdašDončić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema ministru, zamjenu 700 loše postavljenih poklopaca šahtova na autocesti Zagreb - Split, HAC - ONC nije dobro iskomunicirao. Jer da jest, građani bi valjda znali zašto nakon produljenog vikenda moraju trošiti vrijeme u kolonama.

"Da upravo vodeći brigu o sigurnosti, dakle HAC mora promjeniti 700 šahtova koji su napravljeni katastrofa", dodao je Hajdaš Dončić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to, tvrdi ministar, radovi se ne mogu izvoditi ni zimi ni ljeti pa HAC - ONC-u ostaju samo tri mjeseca. Dodaje i da se cestarina zbog radova ne vraća nigdje u Europi.

Kako bi opravdali radove koji su uzrokovali kaos, iz Ministarstva su nam čak dali papir s popisom svih radova koje će se na austrijskim autocestama izvoditi usred sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar ipak priznaje da su u HAC - ONC-u trebali predvidjeti gužve nakon Pranika rada.

"Ali vjerujte mi da sam ja time više frustriran nego vi jer meni je isto malo nenormalno da ih ja moram zvati - nemojte dečki kositi kad je špica, kad idete iz Zadra kad puše bura nemojte puštati ljude do Posedarja, u Biogradu II stavite izlaz da ljudi se ne vraćaju", rekao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudski je priznati grešku, ali još ljudskije je tu grešku prebaciti na drugog", kaže prometni stručnjak RajkoHorvat, koji ministra podsjeća na članak 26. Zakona o cestama.

"Gdje on osobno propisuje načine, rokove i sve ono što je vezano uz održavanje u zimskom ili ljetnom periodu javnih cesta", dodao je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar ipak zaključuje drukčije: "Dakle kažem - loš PR i neorganiziranost HAC - ONC-a na licu mjesta koje su mogli po mom mišljenju malo preusmjeravati promet. Vidjet ćemo kako će uprava HAC-a reagirati na svoje poduzeće koje je u vlasništvu HAC-a i ARZ-a. To je čisto stvar operative".

Tko će i hoće li itko biti smijenjen iz HAC-a i HAC-ONC-a nisu željeli otkriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo