potrebna javna rasprava / HDSSB uz sindikate: Tražit ćemo odgodu donošenja novog ZOR-a

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Josip Salapić je najavio da će Klub zastupnika HDSSB-a zatražiti odgodu donošenja Zakona o radu.

24.2.2014.
14:06
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Klub zastupnika HDSSB-a zatražit će odgodu donošenja Zakona o radu (ZOR), istaknuo je predsjednik Kluba Josip Salapić u razgovoru s predstavnicima sindikata, na kojem je zaključeno da se donošenje ZOR-a treba odgoditi za tri do šest mjeseci radi šire javne rasprave.

S predstavnikom Hrvatskog nezavisnog sindikata (HNS) Krešimirom Severom, HURS-a Ozrenom Matijaševićem, URHS-a Damirom Jakušem, SSSH-a Mladenom Novoselom i Anom Pezelj te MHS-a Mirelom Bojić, Salapić je razgovarao o Prijedlogu zakona o radu, koji je predviđen za raspravu u Hrvatskom saboru u srijedu, 26. veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici sindikata istaknuli su nezadovoljstvo predloženim Zakonom o radu, s posebnim osvrtom na dijelove ZOR-a koji se odnose na radno vrijeme, a kojima se propisuje moguće radno vrijeme od 56 do 60 sati, priopćeno je iz Službe za medije Hrvatskog sabora.

Salapić je najavio da će Klub zastupnika HDSSB-a zatražiti odgodu donošenja Zakona o radu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je da će dodatni dijalog radnika u državnom i privatnom sektoru s Vladom i predstavnicima parlamentarnih stranaka pridonijeti poboljšanju pojedinih odredbi ZOR-a.

Sindikalci i HDSSB su suglasni da je važno odgoditi donošenje ZOR-a za tri do šest mjeseci radi dodatne šire javne rasprave, a u svrhu izrade kvalitetnijeg Zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo