'ku**a me snima!' / HDZ-ovac brutalno napao aktivistkinju jer ga je snimala

Image
Foto: Građanska akcija

Zasad nepoznati muškarac je napao aktivistkinju Građanske akcije dok je snimala skup HDZ-a u povodu obljetnice smrti Franje Tuđmana.

10.12.2013.
8:58
Građanska akcija
VOYO logo

Aktivistkinju Građanske akcije napao je zasad nepoznati HDZ-ovac u ponedjeljak ispred zagrebačkog Sheratona.

Naime, HDZ je u Sheratonu organizirao skup u povodu obljetnice smrti Franje Tuđmana.

Ispred su se okupili pripadnici i aktivisti Građanske akcije koji su mirno prosvjedovali. Razvukli su 10-metarski transparent s natpisom Detuđimanizacija.

Djevojka, koja nije članica Akcije, nego volonterka, snimala je skup. Jedanom od HDZ-ovaca se to očito nije svidjelo te je prvotno povikao 'Ku**a me snima', a zatim i nasrnuo na 33-godišnjakinju.

"Srušio me na pod. Nogama je pritiskao moje noge, jednom me rukom držao za rame, a drugom pokušao iščupati kameru. Kako je nisam ispuštala počeo ju je traljati o asfalt. Raskrvario me, a tih sam nekoliko minuta bila potpuno nepomična. Imala sam osjećaj kao da tih nekoliko minuta traje nekoliko sati. Dok me tukao, uspio mi je razbiti i display na kameri", prepričala je ozlijeđena djevojka za Jutarnji list.

Image
Foto: Građanska akcija
Image
Foto: Građanska akcija



Jedan od pripadnika Građanske akcije koji je pokušao razdvojiti napadača od djevojke tvrdi da se šokirao činjenicom da ju je muškarac napao.

"Duplo je veći od nje. Ja koji imam stotinu kilograma sam ga jedva maknuo", dodao je.

Djevojka, inače sudski tumač po zanimanju, kaže da su im drugi sudionici skupa dobacivali uvrede poput 'antifašističke pi***'.

Nakon napada, završila je u Klinici za traumatologiju gdje su joj dijagnosticirane kontuzija ruke, lakše ozljede glave, a zguljena joj je koža na zgobovima ruke. Građanska akcija je na svojim Facebook stranicama jutros objavila kako je 33-godišnjakinja puštena iz bolnice.

"Utvrđeni su joj brojni podlijevi po tijelu, nagnječena i lakši potres mozga", priopćili su i objavili fotografije sinoćnjeg skupa na kojima se nalazi i navodni napadač.

"Ja jednostavno ne mogu vjerovati da živim u svijetu u kojem muškarci tuku žene. Ne mogu vjerovati da osoba 50 kilograma teža od mene, može tako brutalno nasrnuti na ženu i ozljediti je. I to sve u javnosti. Ne mogu doći k sebi, u potpunom sam šoku", izjavila je napadnuta djevojka za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija još uvijek nije nikoga privela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo