izgubili se po mraku / HGSS-ovci spasili s Medvednice maloljetne bicikliste

Image
Foto: Facebook: HGSS

Maloljetni biciklisti izgubili su se na sjevernoj strani Medvednice u ponedjeljak navečer. Brzom reakcijom HGSS-a Krapina i djelatnika PP Medvednica maloljetnici su uskoro pronađeni.

31.7.2013.
9:15
Facebook: HGSS
VOYO logo

Spašavatelji HGSS Krapina su u ponedjeljak navečer na području Medvednice pronašli dvoje izgubljenih maloljetnih biciklista.

Naime, u ponedjeljak oko 22 sata na dežurni telefon Stanice Krapina zaprimljen je poziv u pomoć dvoje biciklista koji su ostali bez rasvjete i bili su dezorijentirani na sjevernoj strani Medvednice, negdje između planinarskog doma Goršćica i Lipa.

Kako se radilo o dvoje starijih maloljetnika, a kako vremenska prognoza nije bila najpovoljnija (približavanje nevremena), troje članova HGSS Stanice Krapina i jedan djelatnik Parka prirode Medvednica terenskim vozilom hitno su se uputili na opisanu lokaciju.

Sat i 15 minuta nakon primljenog poziva, biciklisti su locirani, bez ozljeda i dobrog fizičkog stanja. Zbrinuti su i terenskim vozilom zajedno s biciklima i opremom transportirani do Stubičkih Toplica gdje su, uz nazočnost policije, predani roditeljima.  

"Ovo je već druga akcija spašavanja HGSS Stanice Krapina dezorijeniranih posjetitelja Medvednice. Stoga svima onima koji se odluče ići u prirodu, pješke ili nekim prijevoznim sredstvom, savjetujemo da se pripreme i dobro informiraju o situaciji na terenu, kao i vremenskim uvjetima. Maloljetnicima i mlađim punoljetnicima sugeriramo da o svom kretnju u prirodi obavijeste roditelje. Mrak u šumi dolazi brže nego što bi se neiskusnom oku učinilo i zato uvijek imajte sa sobom neku vrstu rasvjete te dovoljnu količinu vode za piće", piše na službenim stranicama HGSS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo