PRIJEPOR ZBOG PROSVJEDNIKA / Hitna nije ni bila pozvana na Rivu?

Image

Organizatori prosvjeda tvrde da su tražili da Hitna pomoć dežura na Rivi, dok Ministarstvo zdravstva tvrdi da da im poziv nije upućen.

28.2.2011.
6:25
VOYO logo

SPLIT - Ministarstvo zdravstva RH večeras je opovrgnulo navode voditelja nedjeljnog skupa na splitskoj Rivi da je hitna pomoć pozvana da dežura na tom skupu, koji je prekinut zbog toga što je jednom prosvjedniku pozlilo te je pao u nesvijest nakon čega je umro u splitskoj bolnici.

"Prema informacijama koje imamo iz Zavoda za hitnu medicinu splitsko-dalmatinske županije, nije upućen nikakav zahtjev hitnoj pomoći da dežura na skupu na Rivi. A nakon što je primljen telefonski poziv za intervencijom hitne pomoći kola hitne pomoći su za sedam minuta stigla na Rivu na mjesto gdje je tražena pomoć za jednog čovjeka", izjavila je glasnogovornica Ministarstva zdravstva Zora Lažeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj skupa na Rivi Velimir Bujanec je, za vrijeme dok je unesrećenik ležao onesvješćen, rekao kako su organizatori obavijestili hitnu pomoć o današnjem skupu ali ona nije došla dežurati. Pri tome je Bujanec optužio ministra zdravstva Darka Milinovića.

"Ne organizira ministar dežurstvo hitne pomoći nego to čini županijski zavod za hitnu medicinu nakon što zaprimi obavijest organizatora skupa", kazala je glasnogovornica Lažeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo