bilo kuda, crni fondovi svuda? / 'HNS nikada ni od koga nije dobio nezakonita sredstva'

Image
Foto: Zarko Basic/PIXSELL

HNS je oštro odbacio optužbe kako je dobio novčana sredstva mimo zakona.

20.11.2013.
10:06
Zarko Basic/PIXSELL
VOYO logo

Iz HNS-a su jutros odbacili medijske napise po kojima je bivši član Uprave HAC-a Josip Sapunar, koji je sinoć pušten iz pritvora, u svojoj obrani pred optužbama za malverzacije u Hrvatskim autocestama navodno rekao kako je toj stranci 2007. nezakonito donirano oko milijun kuna.

"HNS nikada ni od koga nije dobio nikakva novčana sredstva mimo zakona i zakonskih odredbi. Svi sponzori i donatori HNS-a, radilo se o privatnim ili pravnim osobama, u svakom trenutku su objavljeni i dostupni javnosti na našoj web stranici", ističe u priopćenju voditeljica HNS-ova PR ureda Renata Potočnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutarnji list danas je objavio kako je Sapunar istražiteljima navodno kazao da ga je Milivoj Mikulić, bivši pomoćnik tadašnjeg ministra prometa HDZ-ovca Božidara Kalmete, pred izbore 2007. pitao može li osigurati novac kao donaciju za HNS.

Tada je, navodi Jutarnji, napravljena faktura između Igora Premilovca, vlasnika češke tvrtke Remorker International preko koje se prema optužbama Uskoka navodno izvlačio novac iz Hrvatske gospodarske komore i HAC-a, te jedne tvrtke na oko milijun kuna kako bi ih se doniralo HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sapunar je, piše taj list, u svojoj obrani rekao da je udovoljio Mikulićevoj zamolbi i novac odnio tadašnjem visoko pozicioniranom članu HNS-a, Stanku Kovaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo