Uskraćeni za tisuću kuna / Hoće li Hrvatske šume za Uskrs konačno dobiti božićnice?

Novca će trebati i za moguću isplatu odštete radnicima Hrvatskih šuma i Hrvatske pošte koji su podnijeli deset tisuća tužbi zbog neisplate božićnice od tisuću kuna. Prava koje imaju prema kolektivnom ugovoru, ne žele se odreći unatoč krizi i pozivu premijera na solidarnost.

25.3.2013.
19:00
VOYO logo

Vrijeme je za uskrsnice, no radnici Hrvatskih šuma - još se bore za božićnice. Više od 6000 tužbi zatrpalo je Upravu jer unatoč kolektivnom ugovoru koji je potpisan lani - nisu dobili obećanih 1000 kuna.

Božićnica je uskraćena državnim i javnim službenicima pa je isto i državnim tvrtkama tada preporučila Vlada. Sidnikalisti, tvrde, znaju tko je amenovao odluku o neisplati u Hrvatskim šumama.

Iako je tada o solidariziranju Hrvatskih šuma javno govorio ministar Jakovina, danas kao da se svega toga ne sjeća najbolje.

Uprava Hrvatskih šuma o tužbama koje bi ih mogle koštati i preko 10 milijuna kuna, nema komentara. A nema ga ni ministar Mrsić.

Uz Hrvatske šume, zbog neisplata božićnica, 4 tisuća tužbi stiglo je Hrvatskim poštama. Sindikalisti u Poštanskoj banci skupljaju punomoći za tužbe, a isto namjeravaju učiniti i njihovi kolege u Fini, odmah nakon Uskrsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo