FRANJIN KORAK NAPRIJED / Hoće li se Papine riječi u Hrvatskoj zaista i čuti?

Budućnost Crkve u ponedjeljak je, i to u neformalnom družnju s novinarima, itekako izmijenio njezin poglavar papa Franjo. Njegovo očitovanje o homoseksualcima ugodno je iznenadilo cijeli svijet.

30.7.2013.
18:20
VOYO logo

"Ako je netko homoseksualac koji traži Boga i ima dobre namjere, tko sam ja da mu sudim?"

Čudno kako su gej osobe jednog od najvećih saveznika dobile tamo gdje su se najmanje nadale, u samom vrhu Katoličke crkve. Donedavni papa Benedikt XVI. bio je jako krutih stavova što se tiče prava homoseksualaca, ali Franjo je odmah pokazao da je po mnogočemu drugačiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Seksualni čin između homoseksualaca u očima Crkve i dalje je grijeh. Ali i otvoren poziv na toleranciju je velik korak naprijed, iako je Papa samo izrekao ono što je u katoličkom katekizmu već zapisano.

"To što je Papa rekao je sasvim na tragu onoga što je Isus rekao. Nemojte suditi da ne bi bili suđeni", kaže teolog AdalbertRebić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velik je to zaokret u retorici jer se često baš iz crkvenih redova čulo suprotno. Čak i opravdavanje brutalnog nasilja i omalovažavanja ljudi koji su se priključili gej povorci.

Jedni od onih koji su od početka pozivali na toleranciju su umjetnici koji pozdravljaju novu retoriku Crkve. No, čudno je na kraju priče što se čudimo riječima koje su najnormalnije na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vidjeti je samo hoće li se u zemlji s više od 80 posto katolika Papine riječi zaista i čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo