PREDSJEDNIKOV OSVRT / Hrvatska danas? 'Navik on zgine ki živi pošteno'

Ivo Josipović je danas u Čakovcu istaknuo da građanima poznata izreka zbog gospodarske situacije više zvuči kao: 'Navik on zgine ki živi pošteno' te kako sve političke strukture moraju učiniti da u Hrvatskoj vrijedi: 'Ki pošteno radi, pošteno i živi.'

30.4.2013.
16:37
VOYO logo

Predsjednik Ivo Josipović se na svečanosti u čakovečkom Centru za kulturu, kojom je proslavljena 20. obljetnica osnutka Međimurske županije te obilježen spomendan na 30. travnja 1671. i pogibiju Petra Zrinskoga i Frana Krsta Frankopana u Bečkome Novom Mjestu, osvrnuo na izreku pjesnika i kneza Frankopana "Navik on živi ki zgine pošteno", što je i moto obilježavanja spomendana.

"Danas, prije svega zbog ekonomske situacije, ta izreka građanima više zvuči kao: 'Navik on zgine ki živi pošteno'", rekao je predsjednik Josipović i dodao kako zato sve političke strukture, od njega, Vlade i Sabora do pobjednika sljedećih lokalnih izbora, moraju učiniti sve da se poboljša socioekonomski status te da u Hrvatskoj vrijedi: 'Ki pošteno radi, pošteno i živi.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Josipović je ocijenio kako Međimurje potpuno opravdava naziv 'Hrvatski cvjetnjak'. Dodao je da je to bio jedan od najsiromašnijih krajeva zemlje, a postao je jedan od najnaprednijih zahvaljujući marljivosti svojih žitelja.

"Kada se postigne da u Hrvatskoj vrijedi: 'Ki pošteno radi, pošteno i živi', onda će cijela država biti jedan veliki cvjetnjak", rekao je predsjednik Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo