EU ČEKA DO STUDENOG / Hrvatska na popravnom

Predsjednik Europske komisije Manuel Barroso izjavio kako Hrvatska napreduje, ali uz određene poteškoće. Sanader ga uvjerava kako će do 5. studenog biti učinjeno sve što je potrebno.

16.9.2008.
16:39
VOYO logo

BRUXELLES - Hrvatska je u pristupnim pregovorima u posljednjih nekoliko mjeseci napravila veliki napredak, ali do studenoga mora još puno napraviti na ispunjavanju mjerila u dva ključna poglavlja, Pravosuđe i Tržišno natjecanje, izjavio je u utorak predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso nakon razgovora s hrvatskim premijerom Sanaderom.

"Dobili smo uvjeravanja od premijera Sanadera da će sve biti spremno do studenoga u tim područjima", rekao je Barroso, dodajući da će Komisija prije objavljivanja izvješća o napretku, što je predviđeno za 5. studenoga, donijeti sveobuhvatnu ocjenu o ispunjavanju mjerila za otvaranje pregovora u tim poglavljima, koje je Hrvatska predala u krajem lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Sanader je izrazio odlučnost Hrvatske da učini sve što je potrebno kako bi pristupne pregovore završila sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo