Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
problemi sa zarazom

120 škola na online nastavi, Fuchs kaže da neće biti jedinstvenog zatvaranja: 'Ne možemo se kockati s edukaci...

Revidirat će se i pristup slanju učenika u samoizolaciju jer čitav razred završava u samoizolaciji ako je samo jedan učenik pozitivan

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell
Hina/ 19.1.2022. u 13:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da neće biti jedinstvenog zatvaranja škola po županijama nego će ostati otvorene koliko god je to moguće jer, ističe, 'ne možemo se kockati s edukacijom djece i mladih naraštaja'.

"Kako raste broj zaraženih u općoj populaciji, tako rastu i među učenicima. Imamo najavu da bi oko 120 škola moglo prijeći na online nastavu. Ostajemo pri početnim doktrinama provođenja nastave, a to je da ne proglašavamo prelazak na online nastavu niti to preporučujemo po županijama da u cijelosti prelaze na taj model", kazao je Fuchs novinarima u Saboru, osvrćući se na današnji rekordni broj novozaraženih koronavirusom.

I trend je u svijet potpuno u skladu s onim što smo mi propagirali od početka, naglasio je, a to je promjena doktrine što se tiče škola.

"Svi su rekli da će škole zadnje zatvarati, dapače, popuštaju i pristupi prema izolacijama učenika. Na putu smo da razgovaramo s HZJZ-om i Stožerom da se revidira pristup slanju učenika u samoizolaciju jer de facto čitav razred završava u samoizolaciji ako je samo jedan učenik pozitivan", napomenuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Dodao je da u ovom trenutku imamo 50 posto škola koje nemaju nijednog oboljelog učenika i 152 škole s jednim ili dva pozitivna učenika tako da, ističe, mislim da je stav kojeg smo i prije propagirali u redu i da škole treba držati otvorenima koliko god je to moguće.

Imamo više slučajeva da su problem nastavno i tehničko osoblje u školama, a ne samo djeca i razgovarat ćemo sa Zavodom da vidimo kakve pomake možemo napraviti, najavio je Fuchs.

Ministar je izvijestio da je sada oko 120 škola na online nastavi, ali da neće biti jedinstvenog zatvaranja po županijama. Na pitanje ostaju li škole otvorene budu li brojevi zaraženih rasli, Fuchs je kazao da ostaju otvorene koliko god to bude moguće kao i u ostalim europskim zemljama.

"Moramo čuvati i paziti buduće generacije, a svi ostali neka se paze jer se ne možemo kockati s edukacijom djece i mladih naraštaja", zaključio je Fuchs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 19.1.2022. u 13:50
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Imaš priču? Javi nam se!

Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.

Pošalji priču