neobičan slučaj u križevcima / 14-godišnja djevojčica htjela uz podršku majke izbaciti brata iz kuće sudskim putem: 'Treba mi mir'

Image
Foto: Shutterstock

Aleks je napomenuo kako od rođenja živi u toj kući i nema mogućnosti si kupiti drugi stan

13.4.2021.
11:29
Shutterstock
VOYO logo

Djevojčica i njezina majka Vera pokušale su sudskim putem izbacili brata odnosno sina Aleksa iz obiteljske kuće u Križevcima u kojoj godinama žive zajedno.

'Čuje se galama'

Malodobna tužiteljica upozorila je kako njezin brat uopće ne podmiruje režijske troškove i često dovodi sumnjivo društvo. Zbog toga je tužbom zatražila i da plaća 500 kuna stanarine sve dok se ne iseli, piše portal Danica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Brat živi u potkrovlju i tamo se često čuje glasna muzika i galama. Ja imam 14 godina i treba mi mir i zbog školskih obaveza. Mama i ja smo ga upozoravali da prestane, ali ništa ne pomaže”, ispričala je djevojčica.

Njezine riječi na sudu je potvrdila i majka brata i sestre koji su završili na sudu. Navela je kako kuća glasi na djevojčicu jer je njezin otac koji je dao novac za otkup, tako htio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Više puta sam tražila od sina da se iseli, ali on to obija. Kćerku je strah Aleksovog društva jer su nekulturni i dobacuju joj svašta. Puštaju glasnu muziku i na moja upozorenja ne reagiraju”, požalila se majka Vera.

Aleks je opovrgnuo sve njihove navode te je ustvrdio kako radi od jutra do mraka i nema vremena dovoditi društvo. Živi u potkrovlju kuće, potpuno odvojen od majke i sestre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Otac djevojčice, moj očuh, je bio obrtnik, a jednu šarapoljku nije htio složiti. Da nisam ja složio ili doveo majstora nikada se ne bi niti složilo. Vidi se s kakvim je čovjekom moja majka živjela'', rekao je tuženi brat i sin.

Image
Lijepo naše pravosuđe /

Nevjerojatno, ali istinito: 'Ne daju nam da pokopamo baku zbog sudskog spora koji traje 21 godinu'

Image
Lijepo naše pravosuđe /

Nevjerojatno, ali istinito: 'Ne daju nam da pokopamo baku zbog sudskog spora koji traje 21 godinu'

'Ide majci na dušu'

''Htio bih dovesti i djevojku u stan u potkrovlju. Ali, kraj ovakve majke koja samo histerizira, viče pogrdne riječi 'đubre jedno, dao bog da te nisam polegla', koga uopće da dovedem? Što se tiče droge, tuluma, muzike, stvarno mogu sam odmahnuti rukom i uopće se ne opterećivati takvim izmišljotinama, to ide majci na dušu”, upozorio je tuženi Aleks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleks je napomenuo kako od rođenja živi u toj kući i nema mogućnosti si kupiti drugi stan, jer zarađuje 2800 kuna mjesečno, a četiri mjeseca u sezoni oko 5000 kuna kad je na terenu. Dodao je kako je sa sestrom u dobrim odnosima, kontaktiraju i razgovaraju, te da nije istina da se ona boji njega i njegova društva.

Sutkinja u Križevcima odbila je tužbeni zahtjev za iseljenjem pozvavši se na Europsku konvenciju o ljudskim pravima i posebno pravu na dom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo

Još iz rubrike