Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
29 godina od operacije

Medved iz Zadra: Operacijom ''Maslenica '93'' poručili smo da smo sposobni osloboditi državu

Ministar Medved je u sklopu obilježavanja 29 godina od operacije, položio vijenac na Središnji križ na Gradskom groblju Zadar

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
Hina/ 22.1.2022. u 11:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u subotu je uputio zahvalu braniteljima sudionicima VRO "Maslenica '93", posebno obiteljima poginulih, istaknuvši da je ona bila prekretnica u Domovinskome ratu kao snažna poruka da su hrvatske oružane snage sposobne osloboditi državu od neprijatelja.

Vojno-redarstvena operacija (VRO) "Maslenica '93." bila je prva velika oslobodilačka akciju kojom je u nešto manje od tri dana prije 29 godina oslobođen znatan dio zadarskog zaleđa te su stvorene pretpostavke za ponovno prometno povezivanje juga i sjevera zemlje.

Ministar Medved je jutros u Zadru, u sklopu obilježavanja 29 godina od operacije, položio vijenac na Središnji križ na Gradskom groblju Zadar, a u izjavi novinarima, uz zahvalu braniteljima sudionicima akcije te posebnu zahvalu obiteljima koje su u toj operaciji gubile svoje najmilije, Medved je istaknuo tri važne poruke koje su njome odaslane.

"VRO 'Maslenica' je prekretnica u Domovinskom ratu, snažna poruka, prvo našem narodu da su oružane snage, Hrvatska vojska i policija, kadre osloboditi svaki pedalj zemlje, poruka cijelom svijetu da smo izgradili snažnu oružanu silu, a posebna poruka neprijatelju da ćemo to učiniti, kao što smo to učinili 1995. godine izlaskom na državne granice u VRO "Oluja" i  1998. godine mirnom integracijom i u Vukovar", rekao je Medved.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Image
Jačanje kapaciteta

Nestali u Domovinskom ratu i nabava Rafalea prioritet su Ministarstva branitelja u 2022. godini, raspolažu sa 7 mld. kuna

Iznimno je važno obilježavati ove obljetnice iz Domovinskog rata, dodao je, kao podsjetnik da sloboda koju danas imamo nije darovana da je ona krvlju plaćena i da su hrvatski branitelji i Domovinski rat najsnažniji temelj samostalne i suverene Republike Hrvatske.

U prva tri dana akcije poginulo je 19 pripadnika HV-a i MUP-a, a ranjeno ih je 70, no zbog snažnih topničko-raketnih i tenkovskih, a povremeno i pješačko-diverzantskih napada agresora koji su uslijedili odmah nakon operacije Maslenice, do 31. ožujka 1993. poginulo je 127 hrvatskih branitelja.

Upravo se čita

Hina/ 22.1.2022. u 11:07
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba