snašli su se / A računi i porez? Pulski franjevci parking naplaćuju milodarom - od 500 kuna mjesečno

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

U Puli se traži svako slobodno parkirno mjesto

23.8.2019.
13:35
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

U dvorištu pulskog samostana sv. Franje koje se ulazi iz Ulice Castropola u starom gradu, parkiranje ne plaća SMS-om ili kovanicama na automatu. Pulski franjevci su se, naime, dosjetili parkiranje naplaćivati, kako oni kažu, milodarom. Jer ipak je riječ o ilegalnom parkiralištu pa bi izdavanje računa predstavljalo neprijeporan dokaz da se ljudi iz Crkve bave nezakonitim rabotama, piše Glas Istre

Ne zna se točno kada je samostan pokrenuo biznis s parkiranjem, no neki korisnici njihovih usluga pričaju da plaćaju 500 kuna mjesečno za rezervirano mjesto u dvorištu, koje se, zajedno sa samostanom, prostire na gotovo 5000 kvadrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ilegalnom parkingu novinari su prebrojili više od 50 automobila, puno njih sa stranim registarskim oznakama, ali je nejasno koliko ih pripada onima koji žive i rade u samostanu. Ako se uzme da je cijena od 500 kuna mjesečno podjednaka za sve korisnike, a ako ih je 50 mjesečno, Glas Istre izračunao je da samostan utrži čistih 25 tisuća kuna mjesečno, odnosno 300 tisuća godišnje. Bez da plati i lipe poreza.

Na samostanskom parkiralištu neka su mjesta rezervirana za apartmane u centru grada. Vlasnici tih apartmana nisu bili voljni za razgovor, a nakon poziva novinara na parkirnim su mjestima uklonjene oznake tih apartmana. Na zidinama su, međutim, ostale oznake s registarskim oznakama onih koji su očito stalni korisnici parkirališta, piše Glas Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo