'prisvojio' kuću u državnom vlasništvu / Afera na Baniji: Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo predmet oko Žinića, kontaktirali smo ih, a ovo je njihov odgovor

Image
Foto: RTL, PIXSELL

Kuća u Glini od 100 metara četvornih vrijedna 280 tisuća kuna pojavljuje se u svim imovinskim karticama župana Žinića

18.1.2021.
12:04
RTL, PIXSELL
VOYO logo

Povjerenstvo za sukob interesa otvorilo je u ponedjeljak predmet oko HDZ-ova sisačko-moslavačkog župana Ive Žinića

Naime, sporna je kuća u vlasništvu države u koju se njegova obitelj uselila nakon Oluje 1995. godine. Kuća u Glini od 100 metara četvornih vrijedna 280 tisuća kuna pojavljuje se u svim imovinskim karticama župana Žinića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTL je poslao upit vezano za slučaj Žinić, a ovo je njihov odgovor: "Nastavno na vaš upit obavještavamo Vas da će Povjerenstvo provesti postupak redovite provjere podataka iz izvješća o imovinskom stanju dužnosnika Ive Žinića, župana Sisačko-moslavačke županije, i to u dijelu podataka o nekretninama. Također vas obavještavamo da su dužnosnici obvezni u izvješću o imovinskom stanju navesti podatke o nekretninama u svom vlasništvu te nekretninama u vlasništvu bračnog druga i maloljetne djece. Nadalje, Povjerenstvo nema evidentiran zahtjev za davanjem mišljenja dužnosnika Ive Žinića vezano za način popunjavanja izvješća o imovinskom stanju, a o eventualnom traženju savjeta telefonskim putem Povjerenstvo ne vodi službenu evidenciju."

Na stranicama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa najstarija kartica aktualnog župana datira iz 2011. godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
HOĆE LI REAGIRATI POVJERENSTVO? /

Žinić tvrdi da 15 godina čeka rješenje o darovanju državne kuće: Zašto ju onda od 2011. godine upisuje u imovinsku karticu?

Image
HOĆE LI REAGIRATI POVJERENSTVO? /

Žinić tvrdi da 15 godina čeka rješenje o darovanju državne kuće: Zašto ju onda od 2011. godine upisuje u imovinsku karticu?

U travnju te godine Žinić je podnio imovinsku karticu dok je bio na dužnosti ravnatelja Uprave za integrirani regionalni razvoj Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva. 

U "podatke o nekretninama" upisao je kuću u Glini površine 100 metara kvadratnih za koju je tržišnu vrijednost procijenio na 280 tisuća kuna, a kao način stjecanja je naveo - "darovnim ugovorom". Dakle, već 2011. godine je Žinić za kuću za koju danas tvrdi da joj još nije riješen zahtjev za darovanjem napisao da ju je stekao - darovanjem!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žinić se javnosti obratio priopćenjem u kojem je između ostalog napisao:

"Ističem kako ni u jednom trenutku nisam bio u sukobu interesa i nikad nisam koristio svoje pozicije kako bi riješio svoje stambeno pitanje. Dokaz tome je i činjenica da rješenje zahtjeva za darovanje spomenute kuće čekamo već 15 godina."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo