siva zona između kriminala i politike / Afera SMS: Tko se sve nalazi u paukovoj mreži bivših špijuna i policajaca?

Naša je teza da je policija samo pronašla dokaze da je Varga uz SMS-ove za Mamića falsificirao i one jednako infantilne SMS-ove za Ivicu Todorića

24.10.2018.
22:50
VOYO logo

Netko se zaigrao, navodno poštom Todoriću poslao dokumente, ovaj ih je proslijedio predsjedniku HHO-a Ivanu Zvonimiru Čičku i eto narodu prve epizode popularne SMS afere. Ni manje ni više u pitanju je bio razgovor premijera Plenkovića i tadašnje potpredsjednice Dalić. I zadrtim teoretičarima zavjera ovo je bilo sumnjivo, pokazalo se opravdano. Sve je bila izmišljotina koja je zabavila i premijera.

I kad smo mislili da smo vidjeli sve, onda su sms-ovi stigli i Zdravku Mamiću. Nevjerojatna press konferencija krenula je u 9 navečer, a Mamić ju je najavio kao najvažniju u životu! 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je Watergate je mala beba, šta je ovo, kako se radi u Hrvatskoj", govorio je tada Mamić. Dva dana kasnije Mamić je nepravomoćno osuđen, a kako se to radi u Hrvatskoj – postalo je jasno tek krajem rujna, kada pada ovaj čovjek – Franjo Varga. Prema USKOKu upravo je on izradio  lažnu SMS korespondenciju za Mamića.

Pad Blaža Curića

Koji dan kasnije pada i čovjek koji mu je dojavio da ga prate i rekao da uništi sve dokaze, a onda sve postaje prilično neugodno za HDZ. Dakle uhićenom bivšem policijskom informatičaru Vargi, da ga istražuju navodno je dojavio Blaž Curić poznat po vezama u MUPu i SOI. Pritom je bio i vozač potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića te kum i prijatelj Milijana Brkića, koji priznaje - godinama poznaje i Franju Vargu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On se pak, navodno prilikom uhićenja pozvao na predsjednika Sabora Gordana  Jandrokovića. A njegov rukopis podsjeća i na onaj u smsovima koje je dobio Ivica Todorić.

Smatralo se tada – počinje rušenje Milijana Brkića. A onda je tjednik Nacional izašao s pričom iz istrage da je Varga imao spremne i SMS-ove koji su samog premijera trebali povezati s teškom korupcijom i mitom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U mrežu poznanstava uvučen savjetnik predsjednice

HDZ-ovci su reagiralo ozbiljno, oporbi je pak, smatrajući da je riječ o beskompromisnoj unutarstranačkoj borbi - sve prilično smiješno. Pakirao kao profesionalac ili amater, s Vargom je u mrežu poznanstava Nacional uvukao još jedno ime. Ono Vlade Galića koji je s njim bio u kontaktu. A riječ je o čovjeku koji je danas savjetnik predsjednice Republike, navodno na preporuku Milijana Brkića.

"Mislim da mi je rekao da su se dvaputa vidjeli osobno, ostalo je bilo u nekakvim kontaktima...al znate mnmm...nezgodno mi je govorit u ime gospodina Galića", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosta je toga u ovoj priči nezgodno. A koliko je god priča o SMS-ovima amaterska i nevjerojatna – pokazala je nevjerojatnu isprepletenost mutnih tipova s vrhom vlasti.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo