POZITIVAN POMAK / Agencija S&P: povećani izgledi za hrvatski kreditni rejting

Image

Agencija Standard & Poor's povećala je izglede za hrvatski kreditni rejting s negativnih na stabilne zbog bržeg rasta gospodarstva i brže konsolidacije javnih financija.

16.12.2016.
18:22
VOYO logo

Agencija Standard & Poor's zadržala je u petak dosadašnji dugoročni kreditni rejting Hrvatske na 'BB' i kratkoročni na 'B', no povećala je izglede s negativnih na stabilne, što je prvi pozitivni pomak za hrvatski rejting u devet godina.

Posljednji puta povećanje izgleda za hrvatski rejting zabilježeno je 2007. godine, kada ih je agencija Moody's povećala sa stabilnih na pozitivne. S&P je, pak, posljednji puta povećao rejting Hrvatske u 2004. godini, s 'BBB-' na 'BBB', dok je Fitch u 2003. povećao izglede sa stabilnih na pozitivne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Današnje povećanje izgleda za hrvatski rejting Standard & Poor's obrazložio je bržim rastom gospodarstva nego što se očekivalo i bržom nego što se procjenjivalo konsolidacijom javnih financija.

Sve tri vodeće svjetske rejting agencije – Standard&Poor's, Moodys i Fitch i dalje drže kreditni rejting Hrvatske dva stupnja ispod investicijske razine, no dok Moody's i Fitch drže negativne izglede, Standard&Poors' ih od danas drži stabilnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo