MORE JE OSLOBOĐENO / Podmorje ispod Voloskog nikad nije bilo čišće: Snage su udružili pripadnici 'Ajkula' i ronioci s Kvarnera

Ajkule su akciju organizirale u šest kvarnerskih općina i gradova

19.9.2022.
7:45
VOYO logo

Podmorje ispred Voloskog nikad nije bilo čišće, jer su u akciji bili pripadnici Ajkula - Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata. Pridružili su im se ronioci s Kvarnera i u sat vremena izvukli sve ono što morskom svijetu ne pripada.

Dečki koji se u ovoj ulozi osjećaju kao ajkule u vodi, a kad Ajkule zagrizu, onda idu do kraja. Ne postoji preveliko ili preteško. More je oslobođeno svega što je na silu primilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Standardno, vrše.. bila je neka lata od parangala, gume, gume najviše. Gume su nekad služile kao bokobrani i to kad bi palo u more, to se nije vadilo nikad. Lani smo izvukli pušku iz Drugog svjetskog rata, bude svega.", kaže Branimir Brnas, dopredsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula.

Ovo je dio akcije koju su Ajkule organizirale u šest kvarnerskih općina i gradova. U Voloskom je bilo 27 ronioca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo nas vani još jedno petnaestak osoba, koje će pomagati. Uglavnom se izvadi jedna d dvije, velike baje, kontejneri od pet kubika svaki zapremnine, tako da ljudi ipak za sat vremena naprave dosta posla" , kaže Perica Prpić, predsjednik Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata Ajduka.

Čistiti su pomagali ronioci iz Kostrene i Rijeke, kao i, naravno, domaćini iz Voloskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijašnjih godina smo znali naći akumulatore dole jer jednostavno čovjeku se ne da vaditi ga van i samo ga.. Toga više nema. Pokušavamo održavati svake godine koliko toliko, barem jednu akciju napraviti, ali ima guma i ovog što od broda padne dole. ", kaže Goran Gašparini, ronioc.

"Ima stvari nekih za koje se vidi da su tu po 20 godina, tako da bi to trebalo još počistiti. Ono što je zadovoljavajuće je vidjeti da nema novih stvari", kaže Brnas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je provjereno... Sjaj s površine jednak je onom kojeg skrivaju dubine…

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike