pokret otoka / Akcija pred Saborom: 'Iza donošenja Zakona o koncesijama kriju se sumnjive namjere, nešto je vrlo trulo u cijeloj priči'

Image

'Ovim će se Zakonom bez jasnih i strogih pravila i procedura omogućiti privatizacija plaža, luka, mora, energenata, polja, voda... Svega što našu državu čini jednom od najljepših mjesta na svijetu', poručili su.

30.6.2017.
12:30
VOYO logo
Image

Burno ispred Sabora: prosvjednici Pokret otoka protiv Zakona o koncesijama

Image

Burno ispred Sabora: prosvjednici Pokret otoka protiv Zakona o koncesijama

Glasovanje o Zakonu o koncesijama koje je danas na dnevnom redu  izazvalo je  burne reakcije među oporbenim zastupnicima, a ispred Sabora okupili su se prosvjednici Pokret otoka nakon što je na dnevni red naglo vraćeno glasanje o zakonu o koncesijama.

Prosvjednici "Pokreta otoka" sa sobom su nosili ručnike i transparent s natpisom "Čujete li svoje otoke" te tablice s imenima otoka – Kaprije, Cres, Biševo, Vis...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne odustajemo od zahtjeva da se Zakon o koncesijama pošalje u treće čitanje. Nije to samo stvar obale nego cijele Hrvatske. Takav način da se ujutro odluči da danas zakon ide u glasovanje dovoljno govori o njemu", poručila je Antonija Dobrota iz Pokreta otoka.

U svom pozivu za današnje okupljaje ispred Sabora napisali su: "Nakon prošlotjednog skidanja Zakona o koncesijama s dnevnog reda saborske sjednice, nismo dobili nikakav odgovor ni reakciju iz Vlade RH. Jutros se glasovanje Zakona naglo vraća na dnevni red te u sjeni arbitraže, preimenovanja Trg Maršala Tita i inih zabava za narod na izuzetno podmukli način odlučuje vratiti ovaj Zakon od strateške i životne važnosti za svakog građanina RH nazad na glasovanje. Ovim nam potezom samo potvrđuju da se iza donošenja ovog Zakona kriju sumjnive namjere i da je nešto vrlo trulo u cijeloj priči. Način na koji se odnose prema svojim građanima, otočanima i ljudima koje su ih izabrali je više nego sramotan, a mi se pitamo dokle će narod šutjeti, spuštati glavu u pod i praviti se da se ovo događa nekome drugome? Zakon o koncesijama je izuzetno kompleksan, nedovoljno dobro napisan, omogućava niz koruptivnih i sumnjivih radnji na svim javnim dobrima, izuzev šuma. Ovim će se Zakonom bez jasnih i strogih pravila i procedura omogućiti privatizacija plaža, luka, mora, energenata, polja, voda... Jednom riječju svega što našu državu čini jednom od najljepših mjesta na svijetu. Hoćemo li zaista dozvoliti da nam pred očima unište Lijepu našu do kraja? Probudimo se ljudi dok još imamo vremena. Svi ispred Sabora u 12:00 sati!", piše u pozivu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo