Bitna je funkcionalnost / Aladrović najavio moguće spajanje ministarstva rada i ministarstva socijalne politike

Istaknuo je da je najbitnije pokazati kako vlada može biti jednako funkcionalna s manjim brojem ministarstava

8.7.2020.
11:30
VOYO logo

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović potvrdio je u srijedu kako je moguće spajanje Ministarstva rada i mirovinskog sustava s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

„Spominju se različite opcije odnosno varijante spajanja i pripajanja  ministarstava, mi smo najavili rezanje broja ministarstava i to ćemo definitivno izvršiti, a ono što je bitno u svim tim smanjenjima broja je da funkcionalnost bude jednaka ili veća”, izjavio je Aladrović uoči sastanka užeg kabineta vlade potvrdivši da je moguće spajanje ministarstva rada i socijalne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
od 2021. /

Prvi potezi nove Vlade: Prosječna plaća bit će veća za 270 kuna

Image
od 2021. /

Prvi potezi nove Vlade: Prosječna plaća bit će veća za 270 kuna

Dodao je kako su na europskoj razini ministarstva koja se bave tim pitanjima često spojena.

„Bitno je da ministarstva koja će ostati ili koja će nova nastati budu funkcionalna i da pokažemo javnosti da naša javna uprava i vlada može biti jednako funkcionalna ili funkcionalnija s manjem brojem ministara”, istaknuo je Aladrović poručivši kako je sudbina pojedinaca iz vlade u drugom planu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit znači li spajanje ministarstava preraspodjelu ljudi ili otpuštanja Aladrović ponavlja kako je osnovni cilj povećati efikasnost i smanjiti broj izvršitelja rukovodećih funkcija. „Činjenica je da ćemo se pozabaviti cijelom javnom i državnom upravom , ne bih isključio i pojedine restrikcije u budućnosti”, kazao je. 

Naglasio je kako se ne smije desiti da uz manji broj ministarstva bude više dužnosnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aladrović je također potvrdio mogućnost sudjelovanja manjinaca u vladi u formi ministra ali kaže da  još nije dogovoreno koje će to biti.

Ministar Banožić nema ništa protiv spajanja svog ministarstva

Ministar državne imovine Mario Banožić kazao je u srijedu kako nema ništa protiv toga da se njegovo ministarstvo spoji s nekim drugim ministarstvom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarski upit je li spremna na scenarij spajanja Banožić je uoči sastanka užeg kabineta vlade kratko odgovorio „Pa zašto ne?!”, te poručio kako nitko nije rođen biti ministar.

Dodao je i kako o tome još nije razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ima svakakvih tema koje su otvorene u medijima a o tome će odlučivati prije svega predsjednik Vlade uz pomoć stranačkih tijela”, kazao je Banožić.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo