razgovarao boris mišević / Aladrović za RTL otkrio za koga mjere idu dalje: 'Skraćeno radno vrijeme? To je jedna od tema'

Poduzetnici, pak, smatraju da bi pomoć trebalo proširiti na sve sektore koji imaju pad prihoda veći od 50 posto

26.5.2020.
18:40
VOYO logo

Na sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća koja je trajala dva i pol sata raspravljalo se o novom paketu mjera pomoći gospodarstvu.

Za sada je na stolu Vladin prijedlog da se kroz postojeće mjere nastavi pomoć i nakon lipnja, ali samo za tri sektora. Pravo na pomoć kroz isplatu 4000 kuna radničke plaće iz proračuna i otpis potraživanja trebale bi imati tvrtke iz tih sektora koje će imati pad prihoda veći od 50 posto. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poduzetnici, pak, smatraju da bi pomoć trebalo proširiti na sve sektore koji imaju takav pad prihoda i upozoravaju da ekonomski problemi tek počinju.

Novi paket gospodarskih mjera komentirali su iz udruge Glas poduzetnika. Poručuju da neće odustati od borbe za prava svih poduzetnika koji su pogođeni posljedicama epidemije koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
nova odluka /

Zbog povoljne epidemiološke situacije: Stožer ipak ukinuo zabranu rada nedjeljom!

Image
nova odluka /

Zbog povoljne epidemiološke situacije: Stožer ipak ukinuo zabranu rada nedjeljom!

Sjednicu GSV-a prati reporter RTL-a Boris Mišević koji je u RTL-u Danas razgovarao s ministrom rada i mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem.

Na pitanje našeg reportera za koga mjere idu dalje, Aladrović je odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je naša ideja i naš prijedlog, da za mjesec lipanj, da za samo one najugroženije grane ostavimo konzumaciju mjera kakva je bila do sada. To su - ugostiteljstvo i hotelijerstvo, prijevoz putnika i organizatori kulturnih, sportskih i drugih događaja. Kriteriji su pad prihoda veći od 50 posto. Ovo su najugroženiji sektori", poručio je Aladrović.

Na pitanje o tome razmišlja li se i o uvođenju skraćenog radnog vremena, ministar kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna od tema koje smo otvorili. Očekujemo da će u ponedjeljak EK definirati više pravila. Možemo razgovarati o tome da se uključimo. To je jedna od ideja. Tako bismo zaštitili također neke koji su ugroženi. To je sljedeća mjera o kojoj ćemo razgovarati", kazao je Josip Aladrović za RTL. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo