PRVI ALKARSKI TROFEJ / Alkar Frano Talaja pobijedio na nadmetanju za 307. Čoju: Pobjedu je odnio nakon trostrukog pripetavanja

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Natjecanje za slavodobitnika 307. Alke počinje u nedjelju u 16,30 sati

6.8.2022.
21:45
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

Alkar Frano Talaja pobijedio je na nadmetanju za 307. Čoju, održanu u subotu u Sinju, s ukupno jedanaest punata nakon trostrukog pripetavanja s Tinom Radanovićem.

Talaja je 36-godišnji magistar ekonomije koji je kao alkar kopljanik debitirao 2017. godine, a današnji uspjeh mu je prvi alkarski trofej.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potječe iz stare alkarske obitelji u kojoj je posljednji alkar Niko bio dvostruki slavodobitnik. Njegov pradjed i djed Ante bili su alkarski momci, a otac Draško dugogodišnji alkarski momak i zamjenik harambaše.

Ukupno 27 punata prikupljeno je u prvoj trci koju su obilježila tri alkara kopljanika, i to pogotkom u najmanji krug mete - Tino Radanović, Marko Vrca i Nenad Marić, a "u sridu" je Radanović naciljao i u drugoj trci koja je bila nešto lošija od prve, s prikupljenih 24 punta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šest punata osvojio je Radanović, po pet Marko Vrca i Kristijan Bikić.

Image
307. SINJSKA ALKA /

Tradicija, običaji, traju stoljećima, a pripreme danima. Provjerili smo kako se Sinj sprema za Alku

Image
307. SINJSKA ALKA /

Tradicija, običaji, traju stoljećima, a pripreme danima. Provjerili smo kako se Sinj sprema za Alku

U trećoj utrci izmijenio se redoslijed nastupa kao i dan ranije na Bari, pa su oni s najmanje punata u dvije trke krenuli prvi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Frano Talaja je došao do sedam punata, u trećoj trci na koplju ponio je alku s pogotkom "u sridu", a sve su oči bile uprte u Radanovića koji je s jednim puntom donio pripetavanje. Nakon trostrukog pripetavanja Talaja je ipak nadvisio Radanovića.

Na koplje pobjednika alkarski vojvoda Mario Šušnjara privezao je 311 centimetara crvene čoje, znamen pobjede na generalnoj probi pred sutrašnji boj za slavodobitnika 307. Alke. Pobjedniku i njegovu alkarskom momku Anđelku Vučkoviću pripale su srebrne plakete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Natjecanje za slavodobitnika 307. Alke počinje u nedjelju u 16,30 sati, a dolazak su najavili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo