U GRADU SVE ŽIVLJE / Amerikanci preuzeli primat najbrojnijih gostiju u Dubrovniku: 'Želimo uživati u morskim plodovima i piti vina. Puno vina!'

U Dubrovniku je u ovom trenutku tri puta više turista nego lani, a na prvom su mjestu gosti iz SAD-a

3.7.2021.
20:43
VOYO logo

U Dubrovniku je u ovom trenutku tri puta više turista nego lani, a na prvom su mjestu gosti iz Sjedinjenih država koji do ovog mjeseca nisu ni imali direktnu zračnu liniju s Hrvatskom. Njih je u ova dva dana sletjelo više od 400 direktno iz New Yorka. Dvije američke kompanije u Dubrovnik će letjeti osam puta tjedno.

U gradu podno Srđa sve je življe. Više od 6 tisuća turista zadovoljno šeta ulicama. "Zato što je predivno, zato što u prošloj godini nismo mogli putovati koliko smo htjeli i odlučili smo da ćemo ove godine otići gdje god želimo. Zato smo izabrali Hrvatsku", kazala je Sarah iz SAD-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obožavam, obožavam! Ne možete dobiti bolje od ovog", rekao je Edward iz SAD-a. 

Tjedno se očekuje 1600 Amerikanaca

Upravo su Amerikanci dubrovački gosti broj jedan. Prošli su mjesec ostvarili gotovo 22 tisuće noćenja. "Tržište od izuzetne važnosti za Dubrovnik ove godine. S obzirom na uvođenje novih letova i s obzirom na povećanje broja koji očekujemo", rekla je direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedno se očekuje više od 1600 prekoocenskih gostiju  koji će s osam direktnih letova iz SAD-a stizati u Čilipe. 

"Sve je jednostavnije s direktnim letom, zato smo i stigli ovdje. Htjeli smo posjetiti predivnu zemlju i ljude", rekao je Marshall iz SAD-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došao sam zbog posla i posrećilo mi se da sam mogao biti na ovom letu, bilo je odlično. Vaša zemlja je prelijepa, a ovdje sam tek tri minute", rekao je Perry iz SAD-a. 

"Pogledali smo rezervacije za sljedeća dva do tri tjedna i svi letovi su popunjeni", kazao je regionalni direktor prodaje Delta Air Lines-a Thomas Brandt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S koronom stigli i novi zahtjevi

Najviše ih privlače povijest i gastronomija, a s koronom su stigli i novi zahtjevi. "Želimo šetati uokolo, istraživati i razgledavati znamenitosti. Upoznati ljude i jesti u vašim restoranima, uživati u morskim plodovima i piti vina. Puno vina", kažu Amerikanci Trish i Henry. 

"Sad svi traže druženje, ali nekakvo sigurno druženje, boravak više u prirodi", kaže predstavnik turističke agencije Toni Aleksić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dok se situacija na britanskom tržištu ne popravi, Amerikanci će zasigurno biti na tronu kao  najbrojniji gosti na jugu Hrvatske.

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo