Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
GRUPIRANJE SNAGA

Amsterdamska koalicija još brojnija: 'Možemo osloboditi Hrvatsku željeznog stiska HDZ-a'

Listu kandidata za izbore za EP Amsterdamska koalicija predstavit će 23. veljače

Image

Amsterdamska koalicija

Foto: Pixell
Hina/ 17.2.2019. u 13:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić potpisao je u nedjelju u Čakovcu pristupanje njegove stranke Amsterdamskoj koaliciji, čime je broj stranaka koje okuplja ova koalicija porastao na sedam.

Obrazlažući razloge pristupanja Mrsić je izjavio da Amsterdamska koalicija nudi bolji život za sve građene i Hrvatsku kakvu zaslužujemo u 21. stoljeću. Kao najveći problem s kojim se Hrvatska trenutačno naveo je siromaštvo i iseljavanje. 

„Ako se dogovorimo da je nešto dobro za sve građane, e onda se vrlo lako može stvoriti koalicija lijevog centra koja će usprotiviti puzajućoj konzervativnoj revoluciji koju predstavlja HDZ“, rekao je Mrsić, dodavši kako Amsterdamska koalicija može osloboditi Hrvatsku 'željeznog stiska HDZ-a'.

Ustvrdio je da je ova kolicija jedina oporba ovoj Vladi, može povesti Hrvatsku naprijed te kako se suprotstavlja kriminalu, korupciji i apatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Demokrati će na listu za Europski parlament predložiti liječnicu Marinu Gradišer

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš poželjela je dobrodošlicu novim partnerima, kazavši kako je svim strankama Amsterdamske koalicije zajednički prije svega zdrav razum. Najavljujući uspjeh Amsterdamske koalicije na EU izborima, pozvala se na zaključak skupine pisaca - „Borimo se za Europu jer će je uništiti“. Rekla je da će se ovih sedam stranaka pridružiti toj borbi. 

Upravo se čita

Image
nakon mise za Veliku Gospu

Energetska kriza opasno prijeti, a Plenković upravo priznao da nema plan za jesen: 'Na godišnjem odmoru smo'

„Mi želimo da Europa i Hrvatska budu obrazovane, uspješnog gospodarstva, konkurentne, očuvanog okoliša s obnovljivim izvorima energije“ dodala je Mrak Taritaš. Rekla je kako se na izborima za Europski parlament ne bira između Čakovca ili Bruxellsa već i za jedno i za drugo. 

I predsjednik HSS-a Krešimir Beljak  je rekao da Hrvatska ne mora biti najbogatija država na svijetu, ali mora biti normalna, europska, tolerantna kakvu želi velika većina njezinih stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

„U Amsterdamskoj koaliciji smo svi jednaki, a s dolaskom Demokrata postali smo najjači oporbeni blok i najjača oporbena politička opcija“, ustvrdio je Beljak.

Potpredsjednik IDS-a Renato Kručić za Amsterdamsku koaliciju je rekao da izvlači Hrvatsku iz 'ralja nacionalizma', dodavši da u Hrvatskoj ima mjesta za sve, i za manjine koje u njoj žive.

Predsjednik Laburista David Bregovac pristupanje Demokrata smatra dokazom da koalicija predstavlja dobre ciljeve i da radi odlične stvari.

Potpredsjednici PGS-a i HSU-a, Branko Juretić i Nikola Capar kroz različitost stranaka vide jedinstvo kakvo državi danas treba. „Drago mi je da smo pristupanje potpisali u Čakovcu jer su Međimurci uzor u radišnosti i poštenju, onome čemu težimo u Amsterdamskoj koaliciji“, poručio je Capar.

Listu kandidata za izbore za EU parlament Amsterdamska koalicija predstavit će 23. veljače u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Hina/ 17.2.2019. u 13:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
što nas čeka?

Najgora suša u pola stoljeća prijeti Europi! Kupa je toliko plitka da se naša ekipa nasukala nasred rijeke

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba