GOSTOVALA U RTL-U DANAS / Ana Hinić: 'Ovo je trenutak u kojem će se vidjeti jesmo li demokratska zemlja ili tonemo u diktaturu'

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u školama

21.10.2019.
18:35
VOYO logo

Voditeljica splitskog ureda Sindikata hrvatskih učitelja Ana Hinić u RTL-u Danas govorila je o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama. 

"Zadovoljno smo podrškom koju dobivamo od roditelja. Uspjeli smo u ovome svemu jer su se i roditelji i svi drugi solidarizirali s nama. No, treba naglasiti da su i učitelji također roditelji", kazala je Hinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo"

Na pitanje što će se dogoditi, ako Vlada odluči da im se ne plati vrijeme provedeno u štrajku, Hinić je kazala da se nalazimo u trenutku "u kojem ćemo vidjeti je li Hrvatska zaista demokratska zemlja ili tonemo još dublje prema diktaturi". 

"Štrajk je zakonom zajamčeno pravo i on se ne smije dovoditi u pitanje u Hrvatskoj, ako želimo živjeti u  demokratskoj zemlji", kazala je Hinić koja želi vjerovati "da će Vlada platiti štrajk, jer smo sve ovo zaslužili". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kada će se nadoknaditi nastava koja je izgubljena u štrajku, Hinić je kazala da je 1995. godine bio štrajk koji je trajao 15 dana. "Pa se cijela situacija prilagodila tome, a sigurna sam da se tako može i ovaj put", zaključila je Hinić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo