poruka iz splita / Anđelinović: 'Ministar Barišić, sve dok se nešto ne promijeni, ima podršku Rektorskog zbora'

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je ocijenio da je odluka Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju u vezi ministra Barišića nezakonita

20.1.2017.
18:50
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Rektorskog zbora Šimun Anđelinović u petak je izjavio kako ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić ima potporu Zbora, a rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je rekao kako očekuje da će Ustavni sud uskoro dati pravorijek o odluci Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju da je prijava za plagiranje protiv Barišića "djelomično opravdana".

"Ministar Barišić, sve dok se nešto ne promijeni, ima našu podršku kao naš profesor na sveučilištima u Splitu i Osijeku," rekao je novinarima Anđenlinović danas u Splitu gdje se održava sjednica Rektorskog zbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odovarajući na pitanje novinara o tvrdnjama da je ministar Barišić u sukobu interesa jer je u listopadu 2016. potpisao odluku kojom je njegovo ministarstvo financiralo znanstvene skupove u čijoj je organizaciji sam sudjelovao, Anđelinović je kazao kako je u sukobu interesa i znanstvenik Ivan Đikić, koji je u pismu premijeru Andreju Plenkoviću tražio smjenu ministra Barišića.

"Hrvatska je premala država u kojoj smo svi u sukobu interesa. I kolega Đikić je u sukobu interesa jer je na istoj katerdi ( s njim) njegov kum i supruga od kuma,"  kazao je Anđelinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras je ocijenio da je odluka Odbora za etiku u znanosti i visokom obrazovanju u vezi ministra Barišića nezakonita. "Ta odluka, po mojem mišljenju, još uvijek nije zakonita. Nadam se kako će uskoro Ustavni sud RH donijeti o njoj pravorijek,  pričekajmo to, pa ćemo onda razgovarati," kazao je Boras novinarima.

Na upit treba li ministar Barišić podnijeti ostavku zbog optužbi o plagiranju, Boras je rekao: "Kad bi plagirao - da, ako nije plagirao, ako je na vrijeme ispravio pogrešku, ako relevantna tijela donesu takvu odluku - a što se tiče Sveučilišta jest donesena takva odluka, onda nemamo više što komentirati,"  poručio je Boras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo